Dzsudzsák Balázs nagyon jó véleménnyel van a válogatott újoncáról

Marco Rossi szövetségi kapitány először hívta meg a válogatott keretbe a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC középpályását, Baráth Pétert. A Loki csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs dicsérte a fiatal labdarúgót.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 10:13
Baráth Péter
Baráth Péter (szemben, piros-fehérben) alapember lett Debrecenben Fotó: KOVACS PETER/Nemzeti sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baráth Péter az idei szezonban robbant be a labdarúgó NB I-be. Ugyan tavaly is végig játszott, alapemberré nőtte ki magát a másodosztályú bajnokságot megnyerő Debrecenben, de gyorsan kiderül, hogy az élvonalban is kiemelkedő teljesítményre képes. A játéka nem maradt észrevétlen előtt sem, a szövetségi kapitány meghívta a Szerbia és Észak-Írország elleni felkészülési mérkőzésekre készülő válogatott keretbe.

 

Az NSO TV megszólaltatta Baráth Pétert, a labdarúgó édesapját és a DVSC csapatkapitányát, a válogatottsági csúcstartó Dzsudzsák Balázst. A tapasztalt középpályás dicsérte a fiatal középpályást,  nagy jövőt jósol neki, ha a labdaszerzései után kicsit pontosabbak lesznek az első passzai. 
– Petike az NB II-t is majdnem végigjátszotta, az NB I-ben egy másik posztot is kipróbáltattak vele. Nagyon nagyon hasznos játékosról van szó, aki hihetetlenül alázatos, rendkívül szorgalmas, és meghallgat minden tanácsot, amellyel ellátom én vagy a csapat. Jó fejjel rendelkezik, ami elengedhetetlen a mai világban. Profi mentalitású, ha elindul a mérkőzés, azt ő végigdarálja, tényleg hasznos tagja minden edzésnek, minden meccsnek. Ha a labdaszerzés utáni első passzát még pontosabban játssza meg, akkor nagyon extra játékossá nőheti ki magát, és minden esélye megvan ahhoz, hogy ne maradjon sokáig itt közöttünk – mondta a 108-szoros válogatott labdarúgó.

Baráth édesapja kifejtette, hogy fiának megvolt a lehetősége arra, hogy az általános iskola elvégzése után Nyíregyházára vagy akár Miskolcra menjen, de a családi kupaktanács végül Debrecen mellett döntött. És ezt azóta sem bánták meg.

Borítókép: Baráth Péter alapember lett Debrecenben (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.