A baseball „egypetéjű ikerpárja”, akik nem vér szerinti rokonok

Úgy néznek ki, mint az egypetéjű ikrek, a foglalkozásuk, de még a nevük is megegyezik. A két amerikai baseball-játékos, Brady Feigl és Brady Feigl mégsem rokonok, és mivel megunták, hogy mindig összetévesztik őket, ezt be is bizonyították.

Magyar Nemzet
2023. 01. 13. 15:24
Brady Feigl
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyanok, mint két tojás. 193 centiméter magasak, vörös a hajuk, mindketten szemüveget hordanak. Mindketten amerikaiak, ráadásul a nevük és a foglalkozásuk is megegyezik. A 32 éves Brady Feigl a Long Island Ducks baseballcsapatának a játékosa, míg a 27 éves Brady Feigl a Las Vegas Aviatorsé. Az egyező keresztnevektől eltekintve azt gondolhatnánk, hogy testvérekről van szó, pedig szó sincs erről, az elképesztő hasonlóság csak véletlenek összjátéka.

Az egyik Feigl akkor értesült a másik létezéséről, amikor 2015-ben könyökműtétje volt. Nemcsak ő, hanem a hasonmása is átesett ezen a beavatkozáson, és mondanunk sem kell, ugyanaz az orvos operálta meg mindkettejüket.

– Nagyjából hat-hét hónappal a műtétem után a kórházból felhívták az edzőmet, arról érdeklődve, hogy mikor érkezem meg hozzájuk a műtétemre – idézte fel a fiatalabbik Brady Feigl. – Az edzőm szólt nekik, hogy már hat hónapja átestem rajta. Így tudtam meg, hogy kettő van belőlünk.

2017-ben a Missouri Egyetem baseballcsapatának Twitter-oldalán is összetévesztették kettejüket, egy bejegyzésben a nem megfelelő Brady Feiglt jelölték meg. Talán az ilyen tévedések vagy a hasonlóság az ő kíváncsiságukat is felpiszkálta, és az „áltestvérek” DNS-tesztet végeztettek, hogy kiderüljön az igazság. A vizsgálat feltárta, nincs rokoni kapcsolat köztük, de elmondásuk szerint mégis kötődnek egymáshoz.

– Valamilyen formában akkor is testvérek vagyunk – fogalmazott az idősebbik Feigl.

Borítókép: A két Brady Feigl (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.