A válogatott nem a helyszínen, a szállásán nézi a sorsdöntő meccset

A férfikézilabda-válogatott tagjai megtették azt, ami tőlük tellett, a többi már Svédországon múlik. A játékosok továbbra sem tudják elképzelni, hogy a már biztosan középdöntős csoportelső, hazai pályán játszó Európa-bajnok Svédország ne tenne meg mindent a győzelemért Portugália ellen. A svéd győzelem magyar továbbjutást, negyeddöntőt ér a vb-n.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 22. 18:24
SIPOS Adrián; ROSTA Miklós
Göteborg, 2023. január 22. Rosta Miklós (k), és Sipos Adrián a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkõzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. A magyar csapat 42-30-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz volt értékelni a Zöld-foki-szigetek elleni mérkőzést, ezzel meggyűlt a baja a játékosoknak. Nem feltétlenül azért, mert a 42-30-as győztes meccs után olyan nehéz lenni bármit is mondani. A válogatott hozta a kötelezőt, helyzetbe hozta magát, a többi már a svéd válogatotton múlik. Ha a házigazda megnyeri a Portugália elleni meccset, a magyarokat viszi tovább magával a vb legjobb nyolc csapata közé. Ezt a gondolatot próbálták zárójelbe rakni a játékosok a Zöld-foki- szigetek elleni mérkőzésen. Szita Zoltán azt is elmondta, hogyan sikerült ráhangolódni a csoportzáró meccsre. – Természetesen tudtuk, hogy nyernünk kell, és ennek szellemében komolyan vettük a meccset. Ha nem így tettünk volna, az megbosszulta volna magát – mondta a Szeged átlövője.

Egy másik szegedi, Bodó Richárd agyonbombázta a zöld-foki kaput. Nem egy lövése a kapus kezét is bevitte a gólvonal mögé a labdával együtt. Bodó szerint az volt a kulcs a csoportzárón, hogy a szakmai stáb alaposan kielemezte a meccs előtt az ellenfél játékát. – Felkészültünk, nem sok minden ért minket váratlanul – mondta a másik balátlövő. Bodó már a svédek elleni meccsre hangolva kijelentette: nem tudja elképzelni, hogy a sportszerűség határait átlépje a már továbbjutott házigazda. – A svéd válogatott kerete nagyon erős, az eddig kevesebbet szerepeltetett játékosok biztosan meg akarják győzni a szövetségi kapitányt arról, hogy érdemes komoly feladatot rájuk bízni. Nem tudom elképzelni, hogy ne tegyék oda magukat százszázalékosan – fogalmazott Bodó Richárd.

A magyar válogatott nem a helyszínen, a Scandinavium Arénában tekinti meg a sorsáról döntő Svédország–Portugália záró találkozót. Chema Rodríguez együttese visszavonul a csapatszállásra, ott követi az esetleges továbbjutásáról döntő mérkőzést.

Borítókép: Rosta Miklós Göteborg után Stockholmban, a negyeddöntőben folytathatja a vb-t (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.