Angliában nevetség tárgya, az olasz gigász mégis bejelentkezett érte

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale hamarosan elveszítheti középső védőjét, ezért szemet vetett a Manchester Unitednél a bakijai miatt mellőzött csapatkapitányra, Harry Maguire-re.

Magyar Nemzet
2023. 01. 30. 19:00
775919473 Harry Maguire
Manchester United's English defender Harry Maguire warms up ahead of English League Cup quarter final football match between Manchester United and Charlton Athletic, at Old Trafford, in Manchester, north-west England on January 10, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry Maguire 2019-ben 87 millió euró fejében igazolt a Leicestertől a Manchester Unitedhez. A Vörös Ördögök szurkolói minden bizonnyal abban reménykedtek, hogy a 194 centiméter magas játékos majd megoldja a csapat védelmi problémáit, ám ha mondhatjuk, ennek éppen az ellentettje valósult meg, és Maguire bakijaiból mémek és videós összeállítások sokasága született meg. Például ez:

A hibái ellenére Ole Gunnar Solksjaer és Ralf Rangnick játéklehetőséget biztosított a világ legdrágább védőjének, a 2022 nyarától irányító Erik ten Hag viszont a kispadra száműzte a csapatkapitányt, mivel mellé a holland edző „magával hozta” az Ajaxtól Lisandro Martínezt, és többnyire ennek a duónak szavaz bizalmat.

Maguire pedig a tétmeccseket figyelembe véve január végéig mindössze 801 percet töltött el a pályán (a Premier League-ben csak 383-at). A 29 éves futballista nincs hozzászokva a mellőzéshez, de egyelőre nem szeretne távozni, inkább megvárná az idény végét, hátha addig változik a helyzete, illetve abban reménykedik, hogy a Unitednek idén végre sikerül trófeát nyernie (ami a 2016/17-es szezonban esett meg legutóbb). 

– Huszonkilenc éves vagyok, és még sosem voltam ilyen helyzetben – magyarázta Maguire a Reading ellen 3-1-re megnyert FA-kupa-mérkőzést követően, amelyet végigjátszott. – Nem akarok hozzászokni ehhez a helyzethez, de ez is a futball része. Két és fél hete nem voltam a kezdőcsapat tagja, de keményen dolgozom, és ha megkapom a lehetőséget, akkor élnem kell vele. Mindenkire szükség lesz a szezon második felében.

 

Egyelőre Ten Hag sem szeretne túladni az angol válogatott védőn, akit 2025 nyaráig szerződés köti a klubjához.

– Mindig készen kell állnunk, ezért fontos, hogy legyen több választási lehetőségünk is a csapat kijelölésekor – fogalmazott a tréner, majd Maguire mellőzésének okairól is beszélt. – Harry visszatért. Mint ahogy azt már elmondtam, beteg volt, amikor visszatért a világbajnokságról. Egyébként játszott volna még néhányszor, de így először formába kellett kerülnie. Ő egy igazi vezér és kapitány, nagy elvárásaim vannak vele szemben. De ez az egész nem csak Harryről szól. A csapat szeretne jó eredményeket felmutatni ebben az idényben, ehhez erős játékoskeretre van szükségünk. Minden játékosnak a legjobbját kell adnia.

Bár Maguire általában nem nyújt meggyőző teljesítményt, kérői azért akadnak. Angol sajtóhírek szerint a Serie A történetének második legsikeresebb csapata, az Internazionale tárgyalásokat kezdeményezett a Manchester Uniteddel a játékos kölcsönvételéről. Az olaszok a szlovák Milan Skriniar utódját keresik, aki nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, hanem ehelyett várhatóan a Paris Saint-Germaint választja új állomáshelyéül (még kérdéses, hogy ezt most vagy csak a következő átigazolási ablakban teszi meg). 

Az MU eddig elhajtotta az Intert. Az átigazolási időszak január 31-én ér véget, tehát még egy napjuk van a kék-feketéknek, hogy meggyőzzék az angol rekordbajnokot Maguire elengedéséről.

Borítókép: Harry Maguire (Fotó: Oli Scarff)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.