Érzelmes búcsút vett Debrecentől Marco Rossi egykori kedvence

Gróf Dávid elhagyta a DVSC-t, s Görögországban, a Levadiakosznál folytatja a pályafutását. Marco Rossi egykori kedvence négy és fél éve nem igazán találja a helyét, a Fradiban alulmaradt a Dibusz Dénessel vívott párharcban és Debrecenben sem tudott gyökeret ereszteni. Gróf Dávid 33 éves, ami kapusoknál nem kor, még sok szép éve lehet a labdarúgásban.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 20:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Gróf Dáviddal, aki Görögországba, a Levadiakosz együtteséhez igazol. 

Gróf Dávid pályafutása csúcsaként jelentős szerepet játszott abban, hogy az akkor irányította Honvéd 2017-ben bajnoki címet szerzett. Rossi az idény végén ugyan Dunaszerdahelyre szerződött, de nem feledkezett meg a kapusról, amikor egy év múlva kinevezték szövetségi kapitánynak, Gróf Dávidot is behívta a keretbe, igaz, a kapus nem mutatkozott be a magyar válogatottban.

Gróf Dávidnak azok voltak a legjobb évei, 2018-ban az idény legnagyobb védéséért kiérdemelte a Fülöp Márton-díjat, 2019-ben pedig Magyar Kupa-döntőt játszott a Honvéddal, s jó teljesítményének köszönhetően a Ferencváros szerződést ajánlott neki. Ő ezt elfogadta egyrészt nyilván a sokkal kecsegtetőbb anyagi lehetőség miatt, másrészt mert bízott benne, miként azt nem is titkolta, hogy kiszoríthatja a kezdőcsapatból Dibusz Dénest.

Ez a terve meghiúsult, éppen ezért 2020-ben előbb kölcsönbe, majd végleg Debrecebe igazolt. A DVSC-nél sem tudta maradéktalanul valóra váltani a terveit, két és fél év alatt 23 NB I-es, 23 NB II-es mérkőzésen, valamint hat kupameccsen védett a Lokiban. 2022 nyarán ráadásul neves vetélytársat kapott Megyeri Balázs személyében, s az ősszel csupán hétszer jutott lehetőséghez. S a Honvéd elleni meccseken még azzal is meg kellett küzdenie, hogy volt klubja drukkerei otrombán szidalmazták.

 

Gróf és a DVSC jó viszonyban vált el egymástól, amit a kapus a Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában köszönt meg a klubnak:

„Debrecen városa! Köszönök mindent az elmúlt két és fél évért, ahogy az első naptól kezdve befogadtatok minket és sosem érezhettük magunkat idegennek. Debrecen örökre a szívünkben marad és nem csak azért, mert kislányunk itt látta meg a napvilágot. Most búcsúznunk kell, de tartsátok meg a szép emlékeket és engedjétek el a rosszakat, ahogy mi is tenni fogjuk. Köszönöm mindenkinek, akivel a DVSC sikeréért dolgozhattam. Számomra volt megtiszteltetés. Külön köszönet a klub vezetőségének és edzőinek, hogy nem álltak útjába ennek a lehetőségnek! A továbbiakban minden jót kívánok Nektek, a csapatnak pedig nagyon sok sikert a jövőben is!”

Gróf az utolsó pillanatban került a Levadiakoszhoz, hiszen a legtöbb európai országhoz hasonlóan Görögországban is január 31-én zárult az átigazolási időszak.

A Levadiakosz a 12. helyen áll a görög bajnokság 14 csapatos alapszakaszában. A csapat játékosa a hétszeres magyar válogatott Paulo Vinícius is.

Borítókép: Gróf Dávid már be is mutatkozott új klubjában (Fotó: FC Levadiakosz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.