Pep Guardiola őszinte szavakkal reagált a City sokkoló vereségére

Óriási meglepetésre a Manchester City 2-0-s vereséget szenvedett a Southampton otthonában az angol Ligakupa negyeddöntőjében szerda este. Szakértők szerint a sztárcsapatnak sosem volt olyan rossz első félideje Pep Guardiola vezetésével, mint ezen a meccsen, és a spanyol edző sem leplezte a csalódottságát.

Magyar Nemzet
2023. 01. 12. 8:11
null
FBL-ENG-PR-MAN CITY-BRENTFORD Fotó: OLI SCARFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt gondolom, hogy ez volt a legrosszabb első félidő Guardiola idejében – fogalmazott szakértőként a korábbi labdarúgó, Jamie Redknapp a Southampton–Manchester City meccs után. Az biztos, hogy ritkán látni olyan tehetetlen Cityt, mint amilyen ezen a találkozón kifutott a pályára. A Southampton már az első félidőben 2-0-s előnybe került a némileg tartalékosan felálló manchesteriek ellen.

Guardiola próbálta menteni a menthetőt, négyet cserélt a félidőben, érkezett többek közt és is a folytatásra, de gólt így sem tudott szerezni a City, amely megérdemelt vereséget szenvedett.

– A jobb csapat győzött, nem játszottunk jól a rossz kezdés után sem – ismerte el Guardiola. – Ezen a meccsen messze voltunk attól, akik vagyunk. Nem álltunk készen arra, hogy ebben a sorozatban bejussunk a legjobb négy közé. Ha a Manchester City tagja vagy, minden egyes meccsre fel kell készülnöd, de mi most nem voltunk felkészültek. Ha így játszunk majd a derbin, esélyünk sem lesz. Az volt az érzésem, mintha ott sem lettünk volna a pályán, nem az összeállítás számított, hanem ez a teljesítmény.

Guardiola a derbi említésével már arra utalt, hogy a City legközelebb szombaton a városi rivális Manchester United otthonában lép pályára a Premier League-ben.

Azt nem lehet mondani, hogy a csapat félvállról vette volna a második számú angliai kupasorozatot, hiszen a City 2018 és 2021 között zsinórban négyszer nyerte meg a Ligakupát Guardiola vezetésével, az előző fordulóban pedig a Liverpoolt győzte le egy küzdelmes, 3-2-re megnyert meccsen. A Southampton ellen viszont valami nagyon félresiklott.

A Ligakupa elődöntőjében a Southampton a Newcastle United ellen lép pályára, a másik ágon pedig a Manchester United és a Nottingham Forest csap majd össze.

Borítókép: Pep Guardiola nem volt elégedett (Fotó: Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.