Sajtóhír: Aissa Laidounit orvosi vizsgálatra várja az Union Berlin

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy helytálló a Nemzeti Sportnak az az értesülése, hogy a Schäfer Andrást is foglalkoztató, a német Bundesligában a második helyen álló Union Berlinben folytathatja pályafutását a Ferencváros tunéziai válogatott középpályása, Aissa Laidouni, akit csütörtökön orvosi vizsgálatra várnak a német fővárosban.

Magyar Nemzet
2023. 01. 26. 9:41
Laidouni remek évet zár
Budapest 20221027 Labdarúgás EL selejtező FTC Ferencváros Monaco Fotó: Árvai Károly Nemzeti Sport csapat öröm LAIDOUNI AISSA BILAL Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnokság óta alig telt el nap úgy, hogy ne röppent volna fel hír arról, hogy hol folytatja a pályafutását A tunéziai válogatott futballista remekelt Katarban, így érthetően sok klub érdeklődését felkeltette, és fogadni lehetett rá, hogy a hamarosan elhagyja a Ferencvárost – a magyar klub illetékesei is azt nyilatkozták, hogy ha megfelelő ajánlat érkezik rá, akkor elengedik. Ennek ellenére a tavaszt a játékos a magyar NB I-ben kezdte el, csereként állt be a Zalaegerszegen kedden este 2-1-re megnyert mérkőzésen.

Már másnap kiderült, valószínűleg ez volt az utolsó meccse a magyar bajnoknál, a Nemzeti Sport ugyanis megbízhatónak nevezett forrásokra azt írta, hogy Aissa Laidouni többek között a magyar válogatott vetélytársa lesz a német Bundesligában szereplő Union Berlinben, amely ugyanazon a napon 2-1-re nyert Brémában, és fellépett a dobogó második fokára. A sportlap friss információja szerint időközben már megszületett az egyezség az Union és a Ferencváros között, a berliniek ma már orvosi vizsgálatra várják a német fővárosba a 26 éves labdarúgót, és ha megfelel, még a héten aláírhatja a szerződését.

Németországi sajtóhírek szerint Laidouni lehetséges kivásárlási ára meghaladhatja a négymillió eurót is. Amennyiben az átigazolás megvalósul, az FTC elmondhatja, hogy kilenc év alatt mindegyik topligába tudott játékost értékesíteni. Tavaly Myrto Uzuni ment a spanyol La Ligába (Granada), 2016-ban az olasz Serie A-ba (Bologna), Somáliát 2015-ben a francia Ligue 1-be (Toulouse), Muhamed Besicet pedig 2014-ben az angol Premier League-be (Everton) adta el.

Laidouni 2020-ban a román Voluntaritól érkezett a Ferencvároshoz és romániai beszámolók szerint korábbi klubja a mostani eladási árából is részesül 15 százalékig. Az NB I-ben 64 mérkőzésen lépett pályára, hat gólt és 12 gólpasszt ért el, összesen 103 tétmeccsen játszott a Ferencvárosban, kilenc gólt és 16 gólpasszt jegyzett. Az Union Berlin egyébként még versenyben van az Európa-ligában, és ha a következő kört sikerrel veszi a holland Ajax ellen, akkor össze is futhat a csoportelsőként már a tizenhat között ellenfélre váró Ferencvárossal.

Borítókép: Laidouni számára a Ferencváros kiváló ugródeszka volt (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.