Sallai Roland nagy zakóból, Schäfer András szép sikerből maradt ki

A 16. fordulóval folytatódott a téli szünetet követően a német Bundesliga. A szombati játéknapon két magyar futballista csapata is pályára lépett, ám ők csak szurkolhattak a társaknak, ugyanis Sallai Roland (Freiburg) és Schäfer András (Union Berlin) is sérült. Előbbi társai csúfos, 6-0-s vereséget szenvedtek Wolfsburgban, utóbbi csapata viszont 3-0-re legyőzte a Hoffenheimet, és dobogós helyre lépett fel.

Magyar Nemzet
2023. 01. 21. 17:48
1. FC Union Berlin - TSG 1899 Hoffenheim
1. FC Union Berlin-TSG 1899 Hoffenheim Fotó: ANDREAS GORA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar érdekeltségű csapat igen, magyar játékos nem – ebből a szempontból így foglalható össze a téli álomból visszatért Bundesliga szombati játéknapja. A péntek esti nyitány magyar szempontból is érdekes volt, hiszen a sérült Gulácsi Pétert nélkülöző, ám Orbán Willit és Szoboszlai Dominikot bevető RB Leipzig a Bayern Münchent fogadta, és 1-1-re végzett.

 

A német élvonalban még két magyar válogatott futballista keresi a kenyerét, de egyikük sem léphetett pályára. Schäfer Andrást novemberben megműtötték, elmondása szerint másfél hét múlva, a Hertha elleni hazai meccsen térhet vissza, így az Union Berlin nélküle fogadta a Hoffenheimet. A 25. percben vezetést szerezhetett volna, ám Siebatcheu kihagyta a tizenegyest, ami megbosszulta magát, mert a vendégek a szünet előtt Bebou révén vezetést szereztek. Ezt a 73. percben Doekhi egyenlítette ki, majd negyedórával később ő fordította meg az eredményt, a hosszabbításban pedig Leweling alakította ki a 3-1-es végeredményt – az Union Berlin ezzel a három ponttal fellépett a dobogó harmadik helyére.

VfL Wolfsburg - SC Freiburg
Fotó: Swen Pförtner/Europress/AFP

már felépült a súlyos szemsérüléséből, amely miatt ebben az idényben mindössze öt meccsen játszhatott, állítólag már a maszkot sem kell viselnie a pályán, ám most egy izomsérülés parancsolta a lelátóra. A 38-szoros magyar válogatott szélső freiburgi jövőjéről sokat olvashattunk a téli szünetben: a német ügynökségét olaszra cserélte le, édesapja szerint azért, mert még nem mondott le az álmáról, hogy topcsapatban futballozzon. A csapata szombaton a Wolfsburg vendége volt, és Sallai Roland a lelke mélyén talán nem is bánja, hogy erről a mérkőzésről lemaradt. A hazai csapat már az első percben a középkezdésből vezetést szerzett Wimmer lövésével, a szünetig Wind duplázott, majd a második félidőben Gerhardt, Baki és Waldtschmidt is betalált – a Wolfsburg 6-0-ra kiütötte a fordulót a második helyen kezdő Freiburgot, amivel a csapat visszacsúszott a negyedik pozícióba.

Bundesliga, 16. forduló

Péntek
RB Leipzig–Bayern München 1-1

Szombat
Frankfurt–Schalke 3-0
Union Berlin–Hoffenheim 3-1
Stuttgart–Mainz 1-1
Bochum–Hertha 3-1
Wolfsburg–Freiburg 6-0
Köln–Werder Bremen 18.30

Vasárnap
Dortmund–Augsburg 15.30
Mönchengladbach–Leverkusen 17.30

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 35, 2. Frankfurt 30, 3. Union Berlin 30, 4. Freiburg 30, 5. RB Leipzig 29.

Borítókép: Az Union Berlin játékosainak volt mit ünnepelni, a dobogóra léptek ebben a fordulóban (Fotó: Europress/AFP/Andreas Gora)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.