A Bayern edzője is dicsérte, pedig Szoboszlai nem gólpasszt akart adni

Szoboszlai Dominik gólpasszal segítette a csapatát, az RB Leipziget a Bayern München elleni 1-1-hez a német labdarúgó-bajnokság pénteki szezonnyitó mérkőzésén. Az eset egyetlen szépséghibája, hogy Szoboszlai utóbb elismerte, nem gólpasszt akart adni, hanem kapura fejelni. Mindkét vezetőedző szerint kissé durva volt a játék.

Magyar Nemzet
2023. 01. 21. 8:00
DAVIES, Alphonso; SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2023. január 20. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (j) és Alphonso Davies, a Bayern München játékosa (k) a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. január 20-i mérkõzésén a lipcsei Red Bull Arénában. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kapura akartam fejelni a labdát, mert tudtam, ha nem is megy be, valaki még beleérhet, ahogy az meg is történt, nem érdekel, ki szerzi a gólt, a lényeg, hogy sikerült egyenlíteni – nyilatkozta Szoboszlai Dominik a lipcseiek egyenlítő góljáról őszintén az 1-1-re végződött RB Leipzig–Bayern München rangadó után a mérkőzést közvetítő Arena 4 csatornának.

A statisztikában ettől ez persze még gólpassznak számít, ami már a nyolcadik a magyar válogatott játékostól a Bundesligában a 2022–23 as idényben. Szoboszlai a meccs egészét a következőképpen értékelte:

– Az első félidőt szeretném elfelejteni. Nem lehet így kijönni egy meccsre, ahogy azt én és a csapat is tette, de van ilyen, amikor nem úgy sikerül a játék, ahogy eltervezzük. A második félidőben változtatni tudtunk, a csapat pontot szerzett. 

Szoboszlai hozzátette, ebből a meccsből is tanulni kell, valamint utalt rá, hogy a bajnokság hajrájában még lesz egy meccsük a Bayern ellen, amely mögött jelenleg hat pont a hátrányuk. Az RB Leipzig a jövő héten két mérkőzést is játszik, a Schalke és a Stuttgart a két ellenfél.

A Bayern vezetőedzője, a korábban Lipcsében dolgozó Julian Nagelsmann dicsérte Szoboszlait és Willi Orbánt a csatorna kérdésére.

évek óta bizonyítja, hogy nagyszerű védő, pedig a befejezéseknél remekel, nagyon jól passzol a játékához a Bundesliga.

Nagelsmann elismerte, a Lipcse rászolgált a döntetlenre.

– A jövőben még pontosabban kell játszanunk, jobban kell járatnunk a labdát a középpályán, hogy kontrollálni tudjuk a mérkőzést. Az első félidőben a gólunk után megvolt a lehetőségünk, hogy növeljük az előnyünket, majd a második félidőben egy labdavesztés után kaptunk egy gólt és elveszítettük a kontrollt a mérkőzés fölött, a Leipzig megérdemelten szerzett pontot – összegzett a bajorok szakvezetője, amihez a Kickernek nyilatkozva hozzátette, mindkét csapat kissé vadul játszott, s nem volt elégedett a Bayern helyzetkihasználásával.

Marco Rose is elismerte, helyenként durva volt a találkozó.

– Túl tisztátalanok voltunk az első félidőben. A másodikban feljavultunk, akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Két hónap szünet után természetes, hogy nincs meg a megfelelő ritmus. A döntetlen összességében rendben van – mondta az RB Leipzig vezetőedzője.

Bundesliga, 16. forduló:

Péntek:
RB Leipzig–Bayern München 1-1

Szombat: 
Frankfurt–Schalke 15.30
Union Berlin–Hoffenheim 15.30
Stuttgart–Mainz 15.30
Bochum–Hertha 15.30
Wolfsburg–Freiburg 15.30
Köln–Werder Bremen 18.30

Vasárnap:
Dortmund–Augsburg 15.30
Mönchengladbach–Leverkusen 17.30

Az élcsoport: 1. Bayern 35 pont, 2. Freiburg 30, 3. RB Leipzig 29.

Borítókép: Szoboszlai Dominik fejjátéka is egyre veszélyesebb (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.