Hosszabbításban lőtt góllal tudott nyerni a Fradi Zalaegerszegen

Az NB I 2. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásával indult el a tavaszi idény 2023-ban, a Ferencváros látogatott el Zalaegerszegre. Mindkét csapat gólra törően futballozott, és a Fradi szerzett vezetést egy jogos, ám furcsa tizenegyesből, ezt a házigazdák hamar kiegyenlítették. A szünet után maradt a nagy iram kevesebb helyzettel, és a bajnoki címvédő a hosszabbításban kis szerencsével szerzett góllal 2-1-re nyert.

2023. 01. 24. 20:28
IKOBA, Eduvie
Zalaegerszeg, 2023. január 24. A zalaegerszegi Ikoba Eduvie fejel a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott ZTE FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. január 24-én. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyárba nyúlik vissza a futballtavasz kezdete. A Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezői miatt a zöldek kérésére augusztus elején elhalasztották a bajnoki címvédő zalaegerszegi mérkőzését, amelyet az idény hétvégi kezdete előtt kedden este pótoltak be. A hazai csapatnál letelt Ricardo Moniz vezetőedző négymeccses eltiltása, így éppen egykori csapata ellen térhetett vissza: 2012 augusztusa és 2013 decembere között összesen 42 bajnokin irányította a Fradit. Érdekesség, hogy Moniz távollétében magasabb pontátlagot (1.75 pont/mérkőzés) ért el a Zalaegerszeg, mint a holland edzővel a kispadon (1.36 pont/meccs). 

Sztanyiszlav a Ferencváros jelenlegi mestere hétfőn este azt nyilatkozta, több kérdőjel is akad a csapatában, mert néhány játékosa sérüléssel bajlódik. A kérdőjelek eltüntetésekor olyan futballisták kerültek a kispadra, mint Laidouni, Tokmac, Wingo vagy éppen Esiti, akik többször tagjai a kezdőnek, mint nem. Az orosz edző így három magyart – Dibuszt, Botkát Vécseit – és nyolc légióst küldött a pályára, Ricardo Moniz éppen ellenkezőleg döntött, ő csak három külföldit tett be az együttesébe.

Tavaly ugyanitt Kristoffer Zachariassen már a 12. másodpercben vezetéshez juttatta a Fradit, most ha nem is ennyire gyorsan, de Traoré hamar gólt szerezhetett volna: Mercier indítására Demjén rossz ütemben jött ki, Traoré kicselezte őt a tizenhatos bal sarkánál, ám onnan ballal a bal kapufa mellé lőtte a labdát. Fokozatosan fölénybe kerültek a vendégek, és a 17. percben Szendrei feleslegesen buktatta Botkát a tizenhatoson belül. A tizenegyest Marquinhos végezte el, a lövés pillanatában elcsúszott, roppant gyanúsnak tűnt, de a VAR szerint nem érintette kétszer a labdát, így ez lett 2023 első magyar bajnoki gólja – 0-1.
Nem sokáig ünnepelhettek a fradisták, ugyanis három perccel később jött az egyenlítés: Ikobáról pattant keresztbe a labda, Huszti fordult rá az ötösön, és a háló bal oldalába bombázott – 1-1.  Továbbra is mozgalmas maradt a mérkőzés, mindkét csapat nyíltan, gólra törően futballozott, de itt is, ott is kimaradtak a helyzetek. 

ZACHARIASSEN, Kristoffer
Fotó: Katona Tibor / MTI

Szünet után is élénk iramban zajlott a játék, a felek szemlátomást nem nyugodtak bele a döntetlenbe, igaz, helyzet ekkor már kevesebb alakult ki, mint korábban. A kapusoknak alig akadt dolguk, mert a mezőnyjátékosok nem találták el a kaput a legjobb lehetőségekből sem. A Ferencváros bevetette előbb Tokmacot, majd pályára lépett Laidouni is, a ZTE a csatár Mashackot cserélte be, és bár több változás is sérülés miatt történt, a támadójáték erősítését próbálták szolgálni. A hajrában a Fradi ragadta kézbe az irányítást, a hazai csapat szinte csak védekezett, és ráfizetett: a 91. percben egy szöglet után Knoester visszafejelte a labdát középre, ott Traoré stukkolta tovább 4 méterről, és Demjén már a gólvonal mögül ütötte ki – 1-2. Elvitte tehát a három pontot a címvédő Zalaegerszegről, ezzel tizenegyre nőtt az előnye a tabella élén úgy, hogy még mindig van egy elmaradt meccse…

NB I, 2. fordulóból elmaradt mérkőzés: Zalaegerszeg–Ferencváros 1-2 (1-1), Zalaegerszeg, 5514 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Huszti (20.), illetve Marquinhos (11-esből 17.), Traoré (91.)

Borítókép: Rengeteg hasonló jelenet játszódott le a kapuk előtt Zalaegerszegen (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.