Az olimpiai bajnok sorsára jutott a magyar teniszező

Jól indult, szörnyen zárult a hét Udvardy Panna számára. A magyar teniszező legyőzte a wimbledoni negyeddöntős Jule Niemeiert, majd közel volt ahhoz, hogy szettet nyerjen az Australian Open-elődöntős Magda Linette ellen, amikor súlyos sérülést szenvedett.

Magyar Nemzet
2023. 02. 26. 14:04
Udvardy Panna
Merida, 2023. február 24. Udvardy Panna a lengyel Magda Linette ellen játszik a mexikói Meridában zajló, 259 ezer dollár (93 millió forint) összdíjazású keménypályás nõi tenisztorna nyolcaddöntõjében 2023. február 23-án. MTI/EPA/EFE/Lorenzo Hernandez Fotó: MTI/EPA/EFE/Lorenzo Hernandez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz hírt kapott a vizsgálatok után Udvardy Panna. A magyar teniszező magyar idő szerint pénteken sérült meg, a Magda Linette elleni mérkőzésen fordult ki a bokája, s vasárnapra kiderült, hogy bokaszalag-szakadást szenvedett.

A magyar játékos a mexikói Méridában először legyőzte a tavalyi wimbledoni negyeddöntős Jule Niemeiert, majd az idei Australian Openen döntőt játszott Magda Linette ellen 5:2-re vezetett a második játszmában, azaz közel állt a döntő szett kiharcolásához, amikor megtörtént a baj.

Udvardy sérülése hasonló, mint amilyet a férfiak olimpiai bajnoka, Alexander Zverev szenvedett a tavalyi Roland Garros elődöntőjében. A német teniszező fél év rehabilitáció után tudott visszatérni a pályára, de még mindig nem nyerte vissza csúcsformáját.

Borítókép: Udvardy Panna súlyos sérülést szenvedett (Fotó: MTI/EPA/EFE/Lorenzo Hernandez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.