Karim Benzema, Kylian Mbappé és Lionel Messi összecsap egymással

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) két francia klasszis, Karim Benzema és Kylian Mbappé, valamint az argentin Lionel Messi maradt versenyben az év legjobbja címért.

Magyar Nemzet
2023. 02. 10. 18:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA ma nyilvánosságra hozta, hogy kik maradtak versenyben a 2022-es esztendő legszebb góljáért járó Puskás-díjért zajló versenyben, majd azt is, hogy ki az a három labdarúgó, akik közül kikerül a tavalyi év legjobbja. Nos, utóbbi kategóriában a katari világbajnokságon az argentinokat győzelemre vezető és a torna legjobbjának megválasztott Messinek, a döntőben mesterhármast szerző, gólkirály francia Mbappének, valamint utóbbi honfitársának, a vb-t sérülése miatt kihagyó tavalyi aranylabdás Benzemának maradt esélye a győzelemre. Messi és Mbappé a Paris Saint-Germainben csapattársak, Benzema a Real Madridot erősíti.

Messi korábban kétszer nyerte el a FIFA év játékosa címet, négyszer pedig akkor bizonyult a legjobbnak, amikor a FIFA az Aranylabda-szavazással együtt választotta ki a legjobbat. Mbappé és Benzema még nem volt az év játékosa a nemzetközi szövetségnél. A FIFA-nál tavaly és tavalyelőtt a lengyel lett a legjobb a férfiaknál.

A női játékosok 14-es listáját is szűkítették: az angol Beth Mead, az amerikai és a spanyol közül kerülhet ki a végső győztes. A különböző kategóriák szűkített listáit ITT lehet megtekinteni.

A szavazásban hagyományosan a válogatottak csapatkapitányai és szövetségi kapitányai, valamint újságírók vesznek részt, a szurkolók pedig február 3-ig szavazhattak a FIFA honlapján. A díjátadó gálát február 27-én Párizsban rendezik.

Messi pihen a hétvégén

a Paris Saint-Germain klasszisa kihagyja a Monaco elleni szombat bajnoki rangadót, de jövő héten a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben várhatóan már ott lesz a pályán. A 35 éves világbajnok argentin támadó szerdán az Olympique Marseille ellen 2-1-re elveszített kupamérkőzésén szenvedett combsérülést, Christophe Galtier vezetőedző azonban ma elmondta hogy a hétszeres aranylabdás hétfőn már edzeni fog, és kedden pályára léphet a Bayern ellen. A PSG-nek nincs könnyű dolga, hiszen még február 1-jén elvesztette Kylian Mbappét, aki három hétre dőlt ki, míg a brazil Neymarnak ebben a hónapban két bajnokit is ki kellett hagynia, mielőtt a kupameccsen újra pályára lépett volna. Messi ebben a bajnoki idényben 10-10 gólt és gólpasszt jegyzett, a PSG 22 meccs után nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát az Olympique Marseille előtt, a Monaco jelenleg a negyedik.

Borítókép: Két francia között egy argentin klasszis (Forrás: Twitter/FIFA)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.