Megvan az első elődöntős, a továbbjutás küszöbén a Fradi

Elsőként az alapszakasz nyertese, a Budapest Jégkorong Akadémia jutott be az elődöntőben a magyar bázisú jégkorongbajnokság, az Erste Liga rájátszásában, miután a legjobb nyolc között negyedszer is legyőzte a FEHA19-et. Az FTC az elvesztett első meccs után zsinórban harmadszor is nyert, így egy sikerre van az elődöntőtől. A Gyergyó–Dunaújváros párharc lefutottnak tűnik, az erdélyi csapat 3-0-ra vezet, a Brassó és a Csíkszereda csatájában előbbi szerzett vezetést.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 21:24
Nagy Gergő
Nagy Gergő Forrás: FTC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Jégkorong Akadémia (BJA) negyedszerre 6-1-re verte vendégként a kis Fehérvárt, a fővárosiak hat gólján hat különböző játékos osztozott, és tízen szereztek pontot. A végeredményt tekintve simán, 4-0-s söpréssel jutott a négy közé a BJA, de a FEHA19 megnehezítette a dolgát, két meccs is csak hosszabbításban dőlt el. A fehérváriak igazolták, hogy a nyolc közé jutásért nem pusztán a szerencsének köszönhetően búztatták a Debrecent.

Aligha férhet kétség ahhoz, hogy a Gyergyó is bejut az elődöntőbe. Harmadszor is simán, ezúttal 6-1-re győzte le a Dunaújvárost, amely a nyolc közé kerülésért meglepetésre kiverte az UTE-t. Az Acélbikák csak az első harmadban tudták felvenni a ritmust az erdélyiekkel, ám a 13. és a 16. percben gólt kaptak. A második játékrész gyergyói emberhátrányos góllal indult, majd a 24. percben már 4-0 volt az állás.

 

Az FTC a DVTK elleni párharc első felvonásán 4-2-re kikapott Miskolcon, utána azonban zsinórban megnyert három szoros mérkőzést. Csütörtök este az 1-1-re végződött első húsz perc után a másodikban két gólt is ütöttek a fradisták a Tüskecsarnokban, amire a vendégek az utolsó húsz percben csak egy találattal tudtak válaszolni, így az FTC 3-2-re nyert és összesítésben 3-1-re vezet. Az FTC a szombati, ötödik mérkőzésen, Miskolcon tehát kiharcolhatja az elődöntőbe jutást.

Szorosan alakul az erdélyi párharc is, 1-1-es összesített állás, két kemény csata után harmadszorra viszonylag simán, 5-2-re nyert a Brassó, ráadásul vendégként.

Erste-liga, negyeddöntők:

FEHA19–Budapest JA 1-6
A párharc végeredménye: 4-0 a BJA javára.

FTC–DVTK Jegesmedvék 3-2
A párharc állása: 3-1 az FTC javára.

Dunaújváros–Gyergyói HK 1-6
A párharc állása: 3-0 a Gyergyó javára.

SC Csíkszereda–Brassó 2-5 
A párharc állása: 2-1 a Brassó javára.

Borítókép: Nagy Gergővel, az FTC válogatott centerével, egyben csapatkapitányával nem tanácsos ujjat húzni (Fotó: FTC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.