Az orosz szépség ruhaválasztásától megvadultak a rajongók

Sok sportág képviselőivel ellentétben az orosz és fehérorosz teniszezők szinte bárhol versenyezhetnek. Igaz, mindezt országmegjelölés nélkül kell tenniük. Az Indian Wells-i tenisztornán azonban Anasztaszija Potapova vörös mezével egyértelműen utalt arra, hogy honnan érkezett. Ukrán versenyzőtársa, Leszia Curenko is vihart kavart, a WTA elnökének lemondását követeli.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 9:18
BNP Paribas Open - Day 7 Anasztaszija Potapova
MTS-SPO-TEN-WTA-BNP-PARIBAS-OPEN-DAY-7 Fotó: Getty Images via AFP/MATTHEW STOCKMAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb sportágban az orosz és a fehérorosz versenyzők szinte semmilyen nemzetközi eseményen nem indulhatnak. A teniszezők helyzete sokkal jobb, a tavalyi wimbledoni torna és néhány további, nagy-britanniai verseny kivételével továbbra is versenyezhetnek a címekért, ráadásul a hírek szerint idén már a füves pályás Grand Slam-tornán is ott lehetnek a mezőnyben.

A jelenlétük azonban néha generál olyan helyzeteket, amilyeneket a legtöbb sportág vezetősége inkább elkerül. Nemrég az austini WTA-torna döntőjében játszott egymás ellen az ukrán Marta Kosztyuk és az orosz Varvara Gracseva, akik lényegében levegőnek nézték egymást.

Indian Wellsben Anasztaszija Potapova bosszantotta fel a szurkolókat. A semleges színekben versenyző sportoló a Szpartak Moszkva vörös felszerelésében vonult be a pályára.

A rajongók az interneten azonnal kikezdték Potapovát, sokan már az eltiltását követelik, amiért szerintük kijátszotta a semlegességre vonatkozó szabályokat.

Potapova már Dubajban is megmutatta a Szpartak-mezét, de akkor kevésbé kapták fel a fejüket a teniszrajongók.

Nem példa nélküli, hogy valaki más sportág mezében vonul a pályára, de érthető módon Potapova Szpartak-meze nagyobb feszültséget generált, mint a Liverpool-mezben pompázó korábbi női világelső, Caroline Wozniacki vagy a Kobe Bryantre emlékező Nick Kyrgios.

Indian Wellsben másik eset is borzolta a kedélyeket. Az ukrán Leszia Curenko mentális okokra hivatkozva visszalépett a fehérorosz Australian Open-bajnok, Arina Szabalenka elleni meccsétől.

Curenko arról számolt be, hogy a WTA főnöke, Steve Simon kavarta fel, aki közölte vele, hogy nem kellene azzal foglalkoznia, hogy az orosz és fehérorosz vetélytársai esetleg támogatják az ukrajnai háborút, hiszen ez is csak egy vélemény.

Az ukrán teniszező a WTA vezetőségéhez fordult, hogy elérje, leváltsák a szervezetet 2015 óta irányító Simont.

Borítókép: Anasztaszija Potapova teniszfelszerelésben (Fotó: Getty Images via AFP/Matthew Stockman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.