Benedek Tibornak is szerepe volt az UVSE kupagyőzelmében

Gerendás György vezetőedző reménykedett benne, hogy a Ferencváros női vízilabdacsapata páratlan bravúrt ér el, és idén hatodszor is legyőzi az UVSE-t. Nem sikerült. Az Eurokupa döntőjének első mérkőzését még behúzták a zöld-fehérek, azonban a visszavágó hajráját jobban bírta Benczur Márton együttese, és története során másodszor diadalmaskodott az Eurokupában.

Magyar Nemzet
2023. 03. 30. 19:54
UVSE vízilabda
Budapest, 2023. március 29. Az UVSE játékosai a kupával, miután a nõi vízilabda Eurokupa magyar házidöntõjének visszavágóján - az egygólos hazai vereség után - 13-9-re legyõzték a Ferencvárost az FTC-MVM Sportközpontban 2023. március 29-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a Ferencváros női vízilabdacsapata a zajló idény előtt sosem lett aranyérmes egy versenysorozatban sem, szerdán már a második trófeájukat hódíthatták volna el a zöld-fehérek. Decemberben a Magyar Kupát nyerték meg az UVSE-vel szemben, ezúttal pedig a nemzetközi porondon is megtehették volna ugyanezt, hiszen a kontinens második számú kupasorozatában, az Eurokupában magyar házidöntőt rendeztek a két fővárosi együttes között.

Látszólag minden az FTC mellett szólt a visszavágó előtt. A finálé első mérkőzését vendégként 9-8-ra nyerték Gerendás György tanítványai, a visszavágóra tehát szerdán a mindig lelkes zöld-fehér szurkolótábor előtt került sor. Emellett a Fradi elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő a szezonban: az ob I alapszakaszát pontvesztés nélkül tudta le. Csak az idei évet nézve már ötször megverte a 2014/15-ös idény óta a hazai vizeken legyőzhetetlennek bizonyult UVSE-t, amely sorban hét bajnoki címet húzott be (egy idényt a koronavírus-járvány miatt töröltek).

 

A lilák fiatal tehetségei viszont szerdán felvették a versenyt a ferencvárosiakkal, és a két csapat fej fej mellett haladt egészen a negyedik negyedig. Itt a hazaiak szereztek előnyt, amire az UVSE pólósai három góllal válaszoltak, és végül 13-9-re diadalmaskodtak, ezzel másodszorra lettek az Eurokupa legjobbjai.

– Azzal szeretném kezdeni, hogy gratulálok a Ferencvárosnak, nagyszerűen menetelt ebben a sorozatban is, szintén megérdemelte volna a győzelmet – mondta szimpatikus módon Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője. – A csapatom játékosai gátakat törtek át. Nagyon büszke vagyok rájuk, nem is tudom, hányadik alkalommal bizonyították, hogy bármire képesek. Különleges győzelem ez, nehéz rá szavakat találni. Benedek Tibor ezúttal is itt volt velünk, éreztük az általa közvetített erőt, sohasem feledjük. Remélem, büszke most ránk.

Kollégája, Gerendás György is rendkívül büszke volt a saját csapata teljesítményére.

– Minden sorozat megszakad egyszer – sajnos nekünk egy Fradi-ünnepnek induló estén szakadt meg. Nem jött ki a lépés, és nagyon sajnálom a lányokat, mert küzdöttek, ezért egy rossz szót sem szólhatok rájuk. Idáig az idényben veretlenül hoztuk le a hazai mérkőzéseket. Volt egy rossz meccsünk, sajnálom, hogy így alakult, de a sportban néha megtörténik, hogy az egyik csapatnak nagyon jó meccse van, a másiknak pedig nincs – fogalmazott a FradiMédia kérdésére a tréner, majd elárulta, a csalódás után a bajnoki címmel vigasztalódnának a játékosai.

A legpatinásabb európai kupasorozat végjátékának is lesz magyar résztvevője. A 2021-ben ezüstérmes Dunaújváros ma és holnap a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepel az olasz Ekipe Orizzonte és a spanyol Astralpool Sabadell, illetve a Keszthelyi-Nagy Ritát is alkalmazó Assolim Mataro mellett. Utóbbi lesz a magyar csapat ellenfele a ma 20 órakor sorra kerülő elődöntőben.

– Szép helytállással is elégedettek lehetünk, de bármi benne lehet a pakliban – nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírportálnak Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője. – Az éremszerzés az eddigieknél is nagyobb csoda lenne részünkről. A tét nem a mi vállunkon van, felszabadultan kell vízilabdázni, és élni azzal, ha esetleg a papírforma alapján leggyengébb csapatot kicsit lenézik az ellenfelek.

Borítókép: Az UVSE játékosai az Eurokupa-győzelmet ünneplik (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.