időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Megható gesztust tettek a női pólósok a korábbi klasszis felé

Magyar Nemzet
2023.03.30. 18:48 2023.03.30. 18:55
Megható gesztust tettek a női pólósok a korábbi klasszis felé

Bíró Attila szövetségi kapitány kihirdette a húsz játékos névsorát, aki megkezdi a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott április 11. és 13. között sorra kerülő világkupa-selejtezőjére. A keret mellett a nemzeti csapat tagjainak nemes cselekedetére is fény derült csütörtökön.

Bíró Attila szövetségi kapitány elmondta, ez már része a közvetlen felkészülésnek a nyári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Ugyanakkor a szövetség honlapjának a szakember hozzátette, közel sem biztos, hogy a most megnevezett játékosok alkotják majd a fukuokai vb-keretet. Mint mondta, továbbra is figyel más játékosokat, ilyen a friss Eurokupa-győztes UVSE-ben pallérozódó Aubéli Tekla, akinek a fejlődése kimondottan tetszik neki, és bár ezúttal még nem küldött számára meghívót, ez a jövőben változhat.

A válogatott most a világkupa Rotterdamban esedékes első selejtezőkörére készül, a második legnagyobb holland városban sorrendben Görögország, Ausztrália és Hollandia csapata lesz az ellenfele.

– A csoport első két helyezettje biztosan kijut a júniusi, Long Beach-i Szuperdöntőre, természetesen ez a célunk – idézi Bíró Attila szövetségi kapitány szavait a Magyar Távirati Iroda. – Ha ez sikerül, nyugodtabban utazhatunk a második, athéni selejtezőre, amelyet a rotterdami torna utáni héten rendeznek, és a legjobbakkal a szuperdöntős beosztásért játszhatnánk. Ez az A terv, de akkor sincs tragédia, ha Athénban a fennmaradó két továbbjutó helyért kell csatáznunk, noha ennyire nem szaladnék előre. A lényeg, hogy a novemberi munkát kell tovább építeni. Persze tudom, ilyen hosszú kihagyás után kicsit mindig a nulláról kell kezdeni, de vagyunk olyan szinten, hogy gyorsan haladjunk.

 

A Szőnyi úti Laky-uszodában készülő kerethez a tervek szerint hétfő este csatlakozik majd a Bajnokok Ligája négyes döntőjében érdekelt Dunaújváros két játékosa, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine, valamint a spanyol Mataro klasszisa, Keszthelyi Rita.

Bíró Attila hozzátette, a mostani az utolsó alkalmak egyike, amikor korábban keveset látott játékosokat tud testközelből feltérképezni.

– A rengeteget fejlődő Tiba Panna ennek okán először lesz velünk. Kíváncsi leszek, hogy ebben a megerőltető tempóban ki bírja majd jól a gyűrődést – tette hozzá Bíró Attila, akinek válogatottja egymillió forintot ajánlott fel a WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója, Drávucz Rita CMT-vel diagnosztizált kislányának a műtétjéhez, ezzel is jelezve: az egykori klasszis mellett áll a csapat.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete

kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Győr)
mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Keszthelyi Rita (Mataro), Mahieu Geraldine (Dunnaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (Padova)

Borítókép: Drávucz Rita és lánya, Flóra (Fotó: Mirkó István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.