Edzőváltás Újpesten: Kruscsics távozik, Vignjevics érkezik

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az NB I-ben a tizedik helyen álló Újpest labdarúgócsapata leváltja a vezetőedzőjét. Milos Kruscsics helyére ismerős arc érkezik, ugyanis Nebojsa Vignjevics térhet vissza a lila-fehérekhez. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy marad a szerb vonal.

Magyar Nemzet
2023. 03. 22. 15:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport és a Sportal.hu is a saját értesülésére hivatkozva írta meg ugyanazt, miszerint az NB I-ben a kiesés ellen harcoló Újpest nem vár tovább az edzőváltással, a klub vezetősége már közölte is Milos Kruscsics vezetőedzővel a menesztését. 

Az utolsó csepp a pohárban az lehetett, hogy a legutóbbi fordulóban az Újpest 5-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia ellen. S ugyan jelenleg nem áll kieső helyen a csapat, de vékony jégen táncol, mindössze két ponttal előzi a pillanatnyilag már kieső Honvédot a tabellán.

Kruscsics utódja a szintén szerb Nebojsa Vignjevics lehet, aki korábban sikeres időszakot töltött az Újpest élén. 2013 és 2020 között dolgozott a lila-fehéreknél, az irányításával a csapat 2018-ban bajnoki bronzérmes lett, és kétszer (2014, 2018) megnyerte a Magyar Kupát, lényegében az ő nevéhez fűződik a legutóbb sikeresnek mondható újpesti futballcsapat.

Vignjevics az Újpestről való távozása óta rövid ideig a Honvédot is irányította tavaly, ahonnan viharos körülmények között távozott, később vissza is szólt az őt kirúgó kispesti klubvezetőknek. Legutóbb az emírségekbeli al-Dafra csapatát irányította, amelytől januárban távozott, azóta nincs munkája. A hírek szerint az Újpest csütörtöki edzését már ő tartja, bár ez idáig a klub nem tett hivatalos bejelentést az edzőváltásról.

Milos Kruscsics tavaly januárban vette át az Újpest irányítását, 46 meccsen irányította az együttest, amelyeken a mérlege éppen csak, de a pozitív oldalra billen (19 győzelem, 9 döntetlen, 18 vereség). Ugyanakkor Kruscsics meccsenként 1,43 pontot szerzett, ami valamivel rosszabb, mint a három elődje mutatója volt. Michael Oenning 45 meccsen 1,49 pontot átlagolt, Pregrag Rogan 25 találkozón 1,56-ot, Vignjevics pedig 258 mérkőzésen 1,53-at.

Borítókép: Milos Kruscsics távozhat az Újpest éléről (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.