A világ egyik legdrágább játékosa volt, lassan eltűnik a süllyesztőben

Az Internazionale mentette ki tavaly Romelu Lukakut a londoni rémálmából, de úgy tűnik, hogy a futballtörténelem egyik legdrágábban vásárolt csatárára már Milánóban sem tartanak igényt, és a nyáron mehet, amerre lát.

Magyar Nemzet
2023. 04. 17. 19:50
Serie A - FC Inter vs AC Monza Romelu Lukaku
epa10574603 Inter Milan‚Äôs Romelu Lukaku reacts during the Italian serie A soccer match between FC Inter and AC Monza, in Milan, 15 April 2023. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romelu Lukaku pályafutása legszebb időszakát minden bizonnyal az Internél töltötte. Az első milánói kalandja során ontotta a gólokat, a 2019/20-as idényben 51 mérkőzésen 34, a következőben pedig 44 fellépése alkalmával 30 találatával keserítette meg az ellenfelek életét. Nem jelentett meglepetést, hogy az akkoriban csatárt keresgélő Chelsea – bár korábban már befürdött a belgával – újabb esélyt adott neki, 113 millió euró fejében megvásárolta őt az olasz gárdától, ráadásul a keret legjobban fizetett játékosává tette.

A londoniak aztán ráfáztak a transzferre, és alig egy évvel később örömmel, de sokkal szegényebben tették fel Lukakut a milánói járatra, mivel mindössze nyolcmillió euró kifizetése után kölcsönvette őt az Internazionale

A második itt eltöltött időszaka során azonban másodvirágzásról szó sem volt a májusban 30. születésnapját ünneplő támadó esetében, csak három gólig jutott tizennyolc olasz bajnokin – kettőt ráadásul büntetőből szerzett, akciógóllal már augusztus, egészen pontosan a szezonnyitó mérkőzés óta adós a Serie A-ban.

Bár azt is hozzá kell tenni, hogy különböző sérülések miatt tizenkét találkozón nem volt bevethető Lukaku.

Az Internek egyébként vele és nélküle sem megy a gólszerzés, a milánóiak mindössze 48 találatot tudnak felmutatni harminc forduló elteltével, míg tavaly ugyanekkor már 63 gólnál jártak. Így most új futballistákkal frissítenék fel a keretet, a Liverpooltól, illetve a Borussia Mönchengladbachtól a nyáron távozó Roberto Firminót és Marcus Thuramot szemelték ki maguknak, továbbá Lois Opendát (Lens) és az Argentínában született és játszó olasz tehetséget, Mateo Reteguit (Tigre).

Lukaku pedig az olasz La Gazzetta dello Sport lap értesülése szerint mehet, amerre láthat, az Internazionale nem kezdeményez tárgyalásokat, hogy marasztalja. A belga támadó tehát a Chelsea-hez kell visszatérnie, hiszen 2026 nyaráig szerződés köti az angolokhoz, ott azonban kérdéses, hogy a közös múltat és a játékos formáját tekintve igényt tartanak-e a szolgálataira. Gólzsákra mindenesetre szükségük lenne a Kékeknek, akiknek a nagybevásárlásaik ellenére is meglehetősen silány mutatóik vannak a Premier League-ben: 31 forduló alatt 30 gólra futotta nekik...

Borítókép: Romelu Lukaku már nem kell az Internek (Fotó: EPA/Matteo Bazzi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.