Egy arany, két ezüst, három bronz – birkózóink kitettek magukért az Eb-n

Az év fő eseménye, az olimpiai kvalifikációs világbajnokság szeptemberben, Belgrádban lesz.

Magyar Nemzet
2023. 04. 23. 17:56
TAKÁCS István
Birkózó Eb - Takács István aranyérmes Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zágrábban ma véget ért a birkózók Európa-bajnoksága, és utolsó napi vigaszági küzdelmekben két magyar kötöttfogású volt érintett. Az Európai Játékok-2., Eb-3. Torba Erik (60 kg, BHSE) 7-0-ra kapott ki az U23-as Eb-1 és vb-2. azeri Nihat Mammadlitól, a két súllyal lejjebb tavaly vb- és Eb-bronzérmes Lévai Tamás (97 kg, BHSE) pedig egy utolsó perces pörgetéssel 3-1-re az Eb-győztes, vb-3. grúz Robert Kobliasvilitől, ezzel véget ért számukra a kontinensviadal. Sőt, az egész magyar válogatottnak, amely összesen hat éremmel (egy arany, két ezüst, három bronz) a szakmai célkitűzés felső szintjét hozta, noha többen – például a szabadfogású címvédő, Muszukajev Iszmail (65 kg, FTC) – hiányoztak az indulók közül.

Az is fontos, hogy mindhárom szakágban voltak dobogósaink, hiszen a kötöttfogásúaknál Takács István (87 kg, BHSE) győzött, Lévai Tamás (77 kg, BHSE) harmadik, a nőknél Orsós Sztálvira (53 kg, Csepel TC) és Bognár Erika (55 kg, BHSE) második, szabadfogásban Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg, Csepel TC) és Ligeti Dániel (125 kg, Haladás) harmadik lett.

A Magyar Birkózók Szövetsége tájékoztatása szerint versenyzőink következő megméretése a május 13-i országos bajnokság, júliusban hazánk rendezi a nemzetközi szövetség rangsorversenyét (Ranking Series) mindhárom szakágban. Az év fő eseményét, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot szeptemberben Belgrádban rendezik meg.

Borítókép: Az aranyérmes Takács István a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.