Tíz sárga, egy piros – Kovács István, a magyar bíró az olaszok réme

A Milan egygólos előnyre tett szert a Napoli ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az egy gól ledolgozható, a nápolyiak nem is emiatt keseregnek, hanem azért, mert további két kulcsjátékosukat vesztették el. A találkozó játékvezetője, Kovács István főszereplővé lépett elő, tíz sárgát és egy piros lapot osztott ki, és két Milan-játékost (André-Frank Anguissa, Kim Min Dzse) is kipontozott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 8:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Milan sovány, egygólos előnyt szerzett hazai pályán a Napoli ellen. A vendégeknél a találkozón nem léphetett pályára a nigériai aki az idényben 29 meccsen 25 gólt lőtt. Giovanni Di Lorenzo, a Napoli csapatkapitánya a találkozó után éppen arra panaszkodott, mennyire nehéz volt vérbeli középcsatár nélkül játszani.

A visszavágó sem lesz könnyebb…

 

A nagykárolyi Kovács István a találkozón tíz sárga lapot osztott ki (négyet a Milan, hatot a Napoli játékosainak), ebből kettőt André-Frank Anguissa kapott, akit tehát kiállított a 74. percben. Rajta kívül a koreai Kim Min Dzse sem szerepelhet a visszavágón, mert majd az eltiltását tölti.

 

Luciano Spalletti, a Napoli vezetőedzője ezek ismeretében visszafogottan nyilatkozott.

– Éppen készültem lecserélni Anguissát, amikor megkapta a második sárga lapját. Szomorú vagyok amiatt, hogy egy-két percen múlott csupán az elvesztése. Igazságtalannak tartom, ami történt, mégsem kommentálom a játékvezető döntését, ez nem az én dolgom – kesergett Spalletti. Az olasz tréner már a találkozó előtt is kitett magért. Amikor a Guardiola és közte történt pengeváltásról kérdezték, felállva beszélt spanyol kollégájáról a tisztelete jeleként.

Pioli szerint továbbra is ötven százalék a Milan esélye

– Jól futballozunk. Azt tettük, amit az edző kért, és ez működött is. Igaz, a visszavágón ennél is jobb teljesítményre lesz szükség – mondta a Milan győztes gólját lövő Ismaël Bennacer, aki pályafutása első gólját szerezte a BL-ben.

Stefano Pioli, a Milan edzője mértéktartó, úgy gondolja, hogy a győzelem ellenére csapatának továbbra is csupán ötven százalék esélye van a továbbjutásra.

 

– Már a visszavágóra gondolok. Jó meccset játszottunk, szerezhettünk volna még egy gólt, de ez az eredmény esélyt ad nekünk a továbbjutásra, amire mindkét csapatnak ugyanannyi az esélye. Egyedül azt sajnálom, hogy nem szereztük meg a második gólt. A visszavágó egy újabb nagyszerű mérkőzés lesz – nyilatkozta Stefano Pioli.

– A mérkőzés elején szenvedtünk, a Napoli már egy perc után gólt szerezhetett volna. Aztán az első vagy a második helyzetünkből gólt szereztünk, és még többet is lőhettünk volna. De a futball ezen a szinten ilyen. Vannak periódusok a meccsek során, amikor a lendület egyik csapatról a másikra vált – értékelt a meccs után Simon Kjaer, a Milan védője.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, első mérkőzések:

Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 2-0 (1-0), Bernabeu Stadion, jv.: Letexier (francia).
Gólszerzők: Benzema (21.), Asensio (74.)
Kiállítva: Chilwell (Chelsea, 59.)

AC Milan–Napoli 1-0 (1-0), San Siro, jv.: Kovács I. (román).
Gólszerző: Bennaszer (40.)
Kiállítva: Anguissa (Napoli, 74.)

Borítókép: Stefano Pioli és Luciano Spalletti között nincs harag (Fotó: AFP)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.