Alonso a legjobbakat kívánja Verstappennek – egy-két kiesést

A Formula–1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso az eddigi eredményei tükrében reménykedik benne, hogy az idény előrehaladtával egyre inkább fel tudja majd venni a versenyt a Red Bull-lal, és akár a bajnoki cím megnyeréséért is harcban lehet. Alonso hozzátette, csak Max Verstappen dominanciája miatt nem ő jelenleg a tabella éllovasa.

2023. 05. 30. 15:11
Formula One Grand Prix of Monaco - Practice and Qualifying Fernando Alonso
epa10657835 Spanish Formula One driver Fernando Alonso of Aston Martin (R) after the qualifying session for the Formula One Grand Prix of Monaco at the Circuit de Monaco in Monte Carlo, Monaco, 27 May 2023. The Formula One Grand of Monaco takes place on 28 May 2023. EPA/CHRISTIAN BRUNA Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fernando Alonso (Aston Martin) monacói versenyhétvégéje félig-meddig úgy alakult, ahogy azt eltervezte. Bár az áhított futamgyőzelemre nem volt nagy esélye a címvédő Max Verstappennel (Red Bull) szemben, a korábbi harmadik helyezései után a hercegségben előrelépett, és második lett.

Fernando Alonso, Max Verstappen, Monaco
Fernando Alonso (balra) bízik benne, hogy a jövőben olykor is pórul jár Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

A kétszeres világbajnok remek szereplésének köszönhetően a harmadik helyet foglalja el a tabellán, de már csak tizenkét ponttal marad el a második, Monacóban pontok nélkül maradt Péreztől. Azzal Alonso is tisztában van, hogy nehéz feladatra vállalkozik, de szeretné lepipálni a Red Bull pilótáit, és nemcsak Pérez második helyére, hanem Verstappen trónjára is fáj a foga.

A 41 éves versenyző abban reménykedhet, hogy a bikák – a büntetésük nyomán – az idény második felében visszaesnek. Amikor a hátránya csökkentéséről kérdezték, Alonso így reagált:

– Meglátjuk, hogy mi történik. De elmondható, hogy azokban a szezonokban, amikre emlékszem, a 2000-es években, illetve a 2010-es évek elején az ideihez hasonló eredménysorral vezettem volna a bajnokságot. Most viszont Max és a Red Bull minden versenyen dominál, és hiába érünk el kiváló eredményeket, egy lépéssel mindig mögöttük járunk 

magyarázta az Aston Martin pilótája. – Nem tudom, hogy mit hoz a jövő. De ha belegondolunk, 2010-ben sem mi rendelkeztünk a legjobb autóval, mégis éllovasként érkeztünk meg Abu-Dzabiba. 2012-ben is ugyanez volt a helyzet, ennek ellenére a Brazil Nagydíj utolsó köréig harcban voltunk a vb-címért. A bajnokság hosszú, szóval nem adom fel a reményt.

 

 

Alonso a Red Bull hibáiból profitálna

Alonso második helye részben annak is köszönhető, hogy Sergio Pérez a másik Red Bull-lal elrontotta az időmérőt Monacóban, emiatt a futamon is csak a mezőny második felében kakaskodott, a pontszerzéstől többnyire fényévekre volt. Idén a múlt hétvégéig hasonló nem esett meg a valaha volt legjobb idénykezdetét produkáló energiaitalosokkal, hat versenyből négyet kettős győzelemmel zártak, és Pérez hercegségbeli 16. helye előtt a mexikói pilóta ausztráliai ötödik helye jelentette az eddigi mélypontot. 

Alonso bízik benne, hogy a folytatásban több félresikerült hétvégéje is lesz a Red Bullnak.

– Szükségünk van rá, hogy a Red Bullnak néha gondjai legyenek, mint most Sergiónak – egy-egy nullázás, esetleg kiesés segítene rajtunk. Ha Max is átélne egy-két ilyen hétvégét, akkor csökkenteni tudnánk a tabellán való hátrányunkat vele szemben. Ez technikai sport, bármi megtörténhet. Ugyanakkor, ha csak a tempót vesszük figyelembe, akkor nincs esélyünk ellenük. Annyi biztos, hogy nem adjuk fel a harcot.

Borítókép: Fernando Alonso Monacóban (Fotó: EPA/Christian Bruna)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.