Emléktáblát szeretnének állítani Békéscsabán Suhajda Szilárdnak + videó

A kezdeményezést Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere jelentette be a vasárnap esti megemlékezésen.

Magyar Nemzet
Forrás: BEOL2023. 05. 29. 8:47
SUHAJDA Szilárd
Békéscsaba, 2023. május 28. Mécsest gyújt egy emlékezõ Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án. A magyar hegymászót nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentõcsapat, ezért befejezték a keresést. MTI/Lehoczky Péter Fotó: Lehoczky Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este sok százan gyújtottak gyertyát, mécsest a Mount Everesten elhunyt békéscsabai hegymászó emlékére – írja a BEOL

,,Suhajda Szilárd halála az egész országot megrázta, a békéscsabai születési fiú az iskolaéveit a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban töltötte, ezért kezdeményezni fogom az önkormányzat közgyűlésénél, hogy a belvárosi gimnázium falára emléktáblát helyezzünk majd ki Suhajda Szilárd emlékére” – mondta a közösségi portálra feltöltött videójában Szarvas Péter.

Sokan tisztelegtek Suhajda Szilárd emléke előtt egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, illetve az intézmény bejárata előtt vasárnap este. 

Egykori osztálytársak, tanárok, számos közéleti személyiség, diákok, békéscsabai lakosok fejezték ki együttérzésüket a megemlékezésen. Az eseményen ott volt a hegymászó édesapja, Suhajda Tibor is.

Borítókép: Megemlékezés (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.