Kalmár: Nem akarták, hogy a mienkhez hasonló csapat nyerje a bajnokságot

A két gólpasszal záró csapatkapitány, Kalmár Zsolt szerint vasárnap nem tizenegy emberrel kellett megküzdenie a DAC-nak, amely 3-2-re kikapott a vendég Slovan Bratislavától. Sikerükkel a pozsonyiak közel kerültek a tizenharmadik aranyérmükhöz a szlovák labdarúgó-bajnokságban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 08. 6:31
Dunaszerdahely, 2023. május 7. Kalmár Zsolt (j) és Sebastian Nebyla, a dunaszerdahelyi csapat játékosai a szlovák labdarúgó bajnokságban, a DAC - Slovan Bratislava mérkõzés után a dunaszerdahelyi Mol Arénában 2023. május 7-én. A Slovan Bratislava 3-2-re nyert. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTIIllyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. Nem is nagyon szeretnék, mert még hátravan két forduló, amelyen játszani szeretnék. Nem tizenegy emberrel kellett megküzdenünk a pályán, de erre nem lehet mentálisan felkészülni – fogalmazott a vegyes zónában Kalmár Zsolt. – Egyesek nem akarják, hogy egy ilyen csapat legyen a bajnok, mint a miénk.

A 27 éves középpályás kiemelte, nem egyetlen szituációról, a DAC számára 1-1-nél a kezezés ellenére nem megítélt büntetőről van szó, hanem mezőnyben is folyamatosan hibázott a játékvezető. A hosszabbításban látott sorozatos tömegjelenetek kapcsán a győztes tizenegyest értékesítő, majd a hazai szurkolókat provokáló és ezért kiállított Vladimír Weissről nem akart véleményt mondani, csak annyit jegyzett meg, ő ilyen ember, ilyen a habitusa. Hozzátette, az adrenalin kijött a játékosokból, ami sorozatos dulakodáshoz vezetett a 3-2-re végződött mérkőzésen.

– Fantasztikus volt ilyen közönség előtt játszani, a csapat a végsőkig küzdött, 2-1-es hátrányban sem adta fel. De ahogy a szurkolóknak, úgy nekünk, játékosoknak is szertefoszlott egy álom, hogy bajnok lesz a DAC. De megpróbáljuk újra és talán eljön az az idő, amikor ez lehetséges lesz és valóra is válik – mondta Kalmár, aki kijelentette, a hátralévő két meccset szeretnék megnyerni, de csoda kellene ahhoz, hogy ez bajnoki címet érjen, mivel a Slovan előnye ötpontosra nőtt.

A szlovák bajnokság döntőjének beillő DAC–Slovan rangadót 12 211 szurkoló tekintette meg, ami rekord a dunaszerdahelyi Mol Arénában.

Borítókép: Kalmár Zsolt a Slovan elleni bajnoki mérkőzést követően (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.