Schumacher debütál a Mercedesben – Hamilton helyén Barcelonában

A Formula–1-es Mercedes istállóhoz való igazolása óta először gurulhat pályára az autóval Mick Schumacher. A német pilóta Lewis Hamilton Mercedesébe ülhet be a következő futam helyszínén, Barcelonában.

2023. 05. 31. 13:50
F1 Grand Prix Of Monaco Third Practice And Qualifying Mick Schumacher Mercedes
Mick Schumacher before qualifying ahead of the Formula 1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco in Monaco on May 27, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mick Schumacher 2021-ben mutatkozott be a Formula–1-ben, a debütáló évét, majd az azt követőt is a Haasnál töltötte. Vélhetően nem a terveinek megfelelően alakult ez az időszak, mert a remek eredmények helyet autótöréseivel hallatott magáról, és sok kárt okozott a csapatnak. Végül az amerikai istálló egy tapasztaltabb pilótára, Nico Hülkenbergre cserélte, Schumacher pedig ülés nélkül maradt a 2023-as idényre. A Mercedes kínált mentőövet neki, tesztpilótaként alkalmazta a németet.

HAMILTON, Lewis helyére ülhet Schumacher
autójába ülhet be Schumacher. Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell

Már öt hónap eltelt az évből, de Schumacher még nem vitte pályára a németek autóját, csupán szimulátoron próbálhatta ki azt. Ez hamarosan megváltozik, mert a hétvégi Spanyol Nagydíj után a Ferrari és a Mercedes Barcelonában marad, hogy tesztelje a Pirelli 2024-re szánt gumikeverékeit. És míg kedden az Ezüst nyilak pilótapárosának egyik tagja, George Russell rója majd a kilométereket, addig szerdán Mick Schumacher ugorhat be Lewis Hamilton helyére.

 

Nem Schumacher nevével van a probléma

Ralf Schumacher korábban azt pedzegette, hogy unokaöccse, Mick azért nem lett a mezőny tagja idén, mert Helmut Markónak problémája van a Schumacher névvel. Az expilóta fejtegetése szerint a Red Bull tanácsadójának ellenkezése miatt nem alkalmazta Schumachert a bikák fiókcsapata, az Alpha Tauri, és helyette inkább a holland Nyck de Vries kapott lehetőséget.

Marko tagadta, hogy a felvetésnek lett volna igazságalapja, és csípős választ adott Ralf Schumachernek.

– Nincs problémám a Schumacher névvel. Sőt számomra volt a legjobb pilóta, Ralffal pedig rendszeresen beszélgetek. Egy dolgot azonban összekever: az F1-es projektünk a teljesítményen alapul, nem a marketingen – szögezte le az OE24 kérdésére.

Marko ezzel Ralf Schumacher azon kijelentésére utalt, hogy az egykori versenyző szerint a Red Bull üzleti szempontból is jól járna Mick szerződtetésével, mivel az energiaitalosoknak nem Németország a legerősebb piaca.

Borítókép: Mick Schumacher Monacóban (Fotó AFP/Nurphoto/Jakub Porzycki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.