A Mmaee fivérek ott vannak az FTC edzőtáborában, de három légiós hiányzik

A Ferencváros labdarúgócsapata hétfőtől ismét Ausztriában edzőtáborozik, jövő hétfőig Bramberg am Wildkogelban, és a klub a honlapján egy videóban közzétette, hogy Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző kikkel készül. A Mmaee fivérek ott vannak az edzőtáborban, de három légiós hiányzik.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 13:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC június 15–22. között is Ausztriában készült, akkor Bad Radkersburgban. Az első edzőtáborhoz képest mos az jelenti a fő különbséget, hogy visszatértek a kerethez azok a játékosok, akik a múlt héten válogatottbeli elfoglaltságuk miatt hiányoztak, s az új igazolások is beszálltak a közös munkába. Visszatért továbbá a kerethez a februárban keresztszalag-szakadást szenvedett bosnyák Muhamed Besic is, aki a sérülése után elkezdhette a labdás edzéseket. Most kevesebb fiatal csatlakozott a kerethez a második csapattól és az utánpótlásból. Az első ausztriai kerethez képest most nincs ott a többiekkel az akkor megsérült Halmai Ádám, valamint három légiós, az argentin Carlos Auzqui, a dán Nikolai Baden Frederiksen és a francia Xavier Mercier. A klub beszámolója a hiányzókra nem tér ki, s nem lenne meglepő, ha az említett légiósok távoznának a klubtól.

Az FTC az első ausztriai edzőtábor alatt két mérkőzésen lépett pályára: június 19-én 0-0-ra végzett a szlovén NK Rogoskával, 21-én pedig 1-0-ra legyőzte a román Sepsi OSK-t. A zöld-fehérek a második ausztriai edzőtáborban három meccset játszanak. Az elsőn 3-3-as döntetlent ért el az azeri Qarabag ellen, pénteken az osztrák Red Bull Salzburg, jövő hétfőn pedig a román Botosani lesz az ellenfél.  

Csercseszov
mester négy kapust vitt magával (Forrás: Facebook/Ferencvárosi Torna Club)

A Ferencváros Ausztriában készülő kerete:

kapusok: Szécsi Gergő, Varga Ádám. Az utánpótlásból/második csapatból érkezett: Radnóti Dániel

védők: Henry Wingo, Myenty Abena, Ibrahim Cissé, Mats Knoester, Samy Mmaee, Eldar Civic, Pászka Lóránd. Az utánpótlásból/második csapatból érkezett: Kaján Norbert

középpályások: Mohammed Abu Fani, Baráth Péter, Muhamed Besic, Cebrail Makreckis, Sigér Dávid, Kristoffer Zachariassen, Anderson Esiti, Amer Gojak, Stjepan Loncar. Az utánpótlásból/második csapatból érkezett: Tóth Alex

támadók: Roko Baturina, Toshin Kehinde, Lisztes Krisztián, Katona Bálint, Ryan Mmaee, Tokmac Nguen, Marquinhos, Alekszandar Pesics, Adama Traoré, Owusu Kwabena, Varga Barnabás

Ott vannak tehát az edzőtáborban marokkói válogatott Mmaee fivérek is, Ryan Mmaee és Samy Mmaee is, bár sajtóhírek szerint mindketten távozhatnak. A Trabzonspor mindkettőjüket vinné, Ryan Mmaee iránt Angliában a Premier League-be feljutott Luton Town, Samy Mmaee iránt a görög AEK Athén is érdeklődik.

Borítókép: Gyönyörű környezetben készülhet a Ferencváros csapata (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.