Djokovics várja Alcarazt, még ha Wilandert ez nem is érdekli

Novak Djokovics nehezen melegedett bele a mérkőzésbe, összességében mégis meggyőzően múlta felül az orosz Karan Hacsanovot a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros negyeddöntőjében. Az elődöntőben a kedd esti Alcaraz–Cicipasz meccs nyertesével találkozik.

Magyar Nemzet
2023. 06. 06. 19:36
Novak Djokovics
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karen Hacsanov ráijesztett Djokovicsra. Az első szettben szinte hiba nélkül játszott. Az ötödik játékban elvette a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb adogatását és 6:4-re behúzta a játszmát. A lendülete azonban csak a második szett hajrájáig tartott ki. 5:6-nál kisebb nehézségek árán még hozta az adogatását, a rövidítésben azonban Djokovics lesöpörte őt a pályára, poént sem engedélyezett az orosznak, 7-0-s tie-breakkel egyenlített.

A folytatás nem tartogatott fordulatot. Djokovics uralta a meccset, a harmadik szettet 6:2-re nyerte meg. Hasonlón sima lehetett volna a negyedik is, de a szerb klasszis 4:2-es vezetésénél kiendett. 14-40-ről nem tudott brékelni, majd a saját adogatását is elvesztett (4:4). Utána aztán összekapta magát, fogadóként, majd adogatóként is semmire hozta a következő két game-et, s 6:4-re megnyerte a szettet és vele a meccset.

Djokovics pályafutása során tizenkettedszer jutott be a Roland Garros elődöntőjébe, s noha és már nincs a mezőnyben, így sem lesz könnyű dolga. A kedd késő estei Carlos Alcaraz–Sztefanosz Cicipasz mérkőzés győztesével találkozik majd a legjobb négy között.

 

Adódik a kérdés: Djokovics vajon melyikükkel játszana szívesebben. A Hacsanov elleni meccs után lenn a pályán, a szokásos villáminterjú során a korábbi svéd kiválóság, Mats Wilander mindenről fecsegett, csak ezt felejtette el megkérdezni…

A taps azonban ezúttal nem maradt el. A párizsi közönség a spanyol Alejandro Davidovich Fokina elleni meccsen kifütyülte Djokovicsot, amikor a hatalmas küzdelemben megnyert első két szett után ápolást kért, ezúttal azonban már megtapsolta. Tényleg így van, Novak Djokoviccsal szemben senki sem lehet közömbös.

Kedden kora délután a női páros negyeddöntőjében elköszönt a viadaltól az utolsóként talpon maradt magyar teniszező, Bondár Anna. Női egyesben a fehérorosz Arina Szabalenka és az ukrán Elina Szvitolina mérkőzése után elmaradt a kézfogás.

Roland Garros, negyeddöntők

Férfi egyes:
Djokovics (szerb, 3.)–Hacsanov (orosz, 11.) 4:6, 7:6 (7-0), 6:2, 6:4
Alcaraz (spanyol, 1.)–Cicipasz (görög, 5.) 20.15-től

szerda:
Rune (dán, 6.)–Ruud (norvég, 4.)
A. Zverev (német, 22.)–Etcheverry (argentin)

Női páros:
Jessica Pegula, Coco Gauff (amerikai, 2.)–Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:2, 7:6 (7-2)

Női egyes:
Muchová (cseh)–Pavljucsenkova (orosz) 7:5, 6:2
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Szvitolina (ukrán) 6:4, 6:4
A szerdai program:
Haddad Maia (brazil, 14.)–Dzsabur (tunéziai, 7.)
Swiatek (lengyel, 1.)–Gauff (amerikai, 6.)

Borítókép: Novak Djokovics szokás szorint köszönetet mondott az égieknek (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.