Messi érkezéséből a Miami 16 éves magyar tehetsége is profitálhat

Pintér Dániel különös reménysége a magyar és az amerikai labdarúgásnak. A magyar szülők gyermekeként már a tengerentúlon született 16 éves játékos már eddig is felkeltette a szakemberek figyelmet, bemutatkozott a magyar U16-os válogatottban is, s jó eséllyel ő is profitálhat abból, hogy Lionel Messi a csapattársa lesz az Inter Miami csapatánál. Pintér Dániel már tudja, nem vicc, hanem valóság Messi érkezése.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 21:06
Pintér Dániel, Lionel Messi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Dániel először egy éve került az érdeklődés középpontjába, amikor az Inter Miami utánpótláscsapatával bajnoki címet szerzett Amerikában, amit magyar zászlót magára terítve ünnepelt. A tizenhatodik születésnapját egy hete ünneplő tehetség szülei húsz éve vándoroltak ki Amerikába, közelebbről Floridába, ő már ott született. Tökéletesen beszél magyarul, hiszen kisgyerekként otthon csak magyarul beszéltek a családban, sőt nem csak nyelvében, az érzelmeiben is magyar, amit egy éve azzal bizonyított, hogy az utánpótlásban szerzett bajnoki címet a vállára terített magyar zászlóval ünnepelte.

Pintér Dániel
Pintér Dániel a vállán a magyar zászlóval

Pintér Dániel idén tavasszal bemutatkozott a magyar U16-os válogatottban is, az elmúlt héten pedig egészen váratlan kegyben részesült: csapattársa lett, hiszen a hétszeres aranylabdás, világbajnok argentin zseni immár ugyancsak az Inter Miami játékosa.

 

Pintér Dániel szeretne egy csapatban játszani Messivel

– Amikor először hallottam arról, hogy Messi hozzánk igazol, azt hittem, viccelnek velem. Elképesztő, hogy a mi csapatunkban folytatja egy olyan játékos, akit kisgyerekként még a tévében csodáltam. Az érkezése szerintem nagyon sokat fog lendíteni az amerikai labdarúgáson. Biztos vagyok benne, hogy sokkal többen fognak figyelni az MLS-re és rájönnek, hogy komolyan kell venni az itteni játékosokat. És valószínűleg Messi érkezése csak még több sztárt fog Amerikába vonzani – mondta Pintér Dániel a Jenkifoci blognak adott interjújában.

 

A Ripostban a nyilatkozat folytatása is olvasható, ami arról árulkodik, Pintér Dániel bízik magában és komoly tervei vannak.

– Képes vagyok rá, hogy Messi csapattársa legyek! Igen, meg tudom csinálni. Persze sokat kell még dolgozni ezért, de elérhető célnak érzem ezt. Fantasztikus érzés lenne Messinek passzolni labdát, egy pályán lenni egy ilyen példaképpel. Az, hogy hozzánk igazol, csak még jobban motivál engem arra, hogy mindent megtegyek a debütálásért – jelentette ki Pintér Dániel.

Borítókép: Lionel Messi és Pintér Dániel egyelőre csak montázsként szerepel közös képen (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.