Szerednyey Béla Ötvös Csöpi babérjaira tör

Az idei Kékszalag Raiffaisen Nagydíjon a Játékszín művészei, Bank Tamás, Nagy Sándor, Szerednyey Béla és Barabás Kiss Zoltán, valamint Zavaros Eszter operaénekes és a legendás Zenthe Ferenc fia, Zenthe Ferenc Golyó együtt vág neki a Balaton körbevitorlázásának a 155 kilométeres távon.

Magyar Nemzet
2023. 06. 26. 20:58
Idén először drukkolhatunk színházi hajónak a Kékszalagon Játékszín, vitorlás verseny
Idén először drukkolhatunk színházi hajónak a Kékszalagon Fotó: Veszprém Megyei Napló/Nagy Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha vitorlázás, akkor a magyar művészvilágban évtizedeken át Bujtor István, alias Ötvös Csöpi volt az etalon. A Játékszín művészei most embert próbáló sportteljesítménybe vágnak, elindulnak az idei Kékszalagon.

– Van nekem egy nagyon régi barátom, remek tervező, aki tizenöt éve tervezte ezt a hajót. Az utolsó két évben ott voltam vele és együtt néztük, hogy miként lehet megoldani, hogy versenyre is jó legyen, valamint lakni is lehessen rajta. Onnantól, mint a vikingek hajója, 30 centinként készült el – mondta Szerednyey Béla színművész.

 

A Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Tihany–Balatonfüred távot idén július 6. és 8. között a szokásos 48 órás szintidőn belül kell megtennie a rajthoz álló mintegy 600 egységnek.

Borítókép: Július 6-án rajtol az idei verseny

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.