Bondár Anna öt órával a meccslabdája után kiesett

Az esőszünetet is beleértve hét óra telt el a lausanne-i WTA-verseny elődöntőjének kezdete és vége között. Bondár Anna nagyon közel járt első egyéni fináléjához, meccslabdája is volt Elisabetta Cocciaretto ellen, de végül az olasz teniszező örülhetett a győzelemnek. Bondár svájci szereplése még nem ért véget, de az eredetileg szombatra kiírt páros elődöntője minden bizonnyal vasárnapra csúszik.

Magyar Nemzet
2023. 07. 29. 19:39
BONDÁR Anna; COCCIARETTO, Elisabetta
Lausanne, 2023. július 29. Bondár Anna az olasz Elisabetta Cocciaretto ellen játszik a lausanne-i salakpályás nõi tenisztorna elõdöntõjében 2023. július 29-én. MTI/EPA/Keystone/Gabriel Monnet Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gabriel Monnet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna úgy készült, hogy szombaton egyesben és párosban is elődöntőt játszik a lausanne-i salakpályás WTA 250-es versenyen. Egyesben első WTA-döntőjéért lépett pályára a második kiemelt Elisabetta Cocciaretto ellen, a találkozó délben kezdődött, és este hét után ért véget.

Természetesen nem hét órán át tartott a tiszta játékidő, a meccs elhúzódásához hozzájárult a harmadik szett elején kényszerből beiktatott esőszünet is. Bondár megúszhatta volna ezt a közjátékot, ugyanis a második játszma rövidítésében meccslabdája volt, de nem tudta kihasználni.

A döntő játszmát azonban Bondár jobban kezdte, 1-0-ra vezetett, amikor eleredt az eső.

Cocciaretto azonban fordított, és három, egyaránt kiélezett játszma végén ő ünnepelhetett döntőbe jutást. Az olasz játékos nagy lépést tett afelé, hogy az év utolsó Grand Slam-versenyén, a US Openen kiemelt legyen.

Bondár lausanne-i szereplése nem ért véget, de az elhúzódott egyes meccse után a páros elődöntőt aligha tudja szombaton lejátszani a svájci tornán.

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gabriel Monnet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.