Bondár Anna lemosta a pályáról a korábbi Grand Slam-elődöntőst

Idei legjobb tornáját teljesíti Lausanne-ban Bondár Anna. Az elmúlt hetekben legjobb száz közül kiszorult magyar teniszező pénteken elődöntőbe jutott a svájci salakpályás WTA-tornán. Bondár Anna ráadásul simán, mindössze két játékot veszítve nyert a korábbi Roland Garros-elődöntős, Tamara Zidansek ellen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 17:00
BONDÁR Anna; ZIDANSEK, Tamara
Lausanne, 2023. július 28. Bondár Anna a szlovén Tamara Zidansek ellen játszik a lausanne-i salakpályás nõi tenisztorna negyeddöntõjében 2023. július 28-án. MTI/AP/Keystone/Valentin Flauraud Fotó: MTI/AP/Keystone/Valentin Flauraud
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna tavaly júliusban az ötvenedik helyen állt a női teniszezők világranglistáján. A karriercsúcsot jelentő pozícióban azonban nem sikerült sokáig megragadnia, a huszonhat éves magyar játékos ezt a hetet már csak a 155. pozícióból kezdte meg.

Bondár azonban Lausanne-ban elkezdte a visszazárkózást. A magyar teniszező a svájci salakpályás WTA-tornán szettveszteség nélkül jutott el idei első egyes elődöntőjébe.

Első áldozata a spanyol Aliona Bolsova volt (6:1, 6:3), majd az oroszok tizenhat éves szupertehetségét, a Wimbledonban a negyedik fordulóig jutott Mirra Andrejevát is legyőzte Bondár (7:6, 6:3).

A magyar lány legsimább meccse azonban a negyeddöntő lett a tornán. A szlovén Tamara Zidansek két éve elődöntőt játszott a Roland Garroson, azóta alaposan visszaesett, Bondár ellen pedig ezúttal mindössze két játékot tudott nyerni (6:2, 6:0)

Bondár Anna a lausanne-i elődöntőben a torna második kiemeltje, az olasz Elisabetta Cocciaretto ellen lép pályára. S mindeközben a magyar lány már párosban is bejutott az elődöntőbe a svájci versenyen, a francia Diana Perry oldalán.

Borítókép: Bondár Anna újra elkapta a fonalat (Fotó: MTI/AP/Keystone/Valentin Flauraud)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.