Brad Pitt helyett egy másik nagy kedvencet kapunk a Hungaroringen + videó

Daniel Ricciardo a hét végén nálunk tér vissza a Formula–1-be, és a Magyar Nagydíj az időmérőjével is jelentős újdonsággal szolgál, Brad Pittet viszont az első hírekkel ellentétben mégsem láthatjuk versenyautóba ülni a Hungaroringen. Az APX GP „csapat” Silverstone-ban mutatkozott be, de a nagy hollywoodi sztrájk miatt nálunk elmarad a filmforgatás folytatása és így Brad Pitt látogatása.

2023. 07. 20. 5:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete a Brit Nagydíjon a paddockban okozott némi felfordulást, hogy a tíz csapat mellett feltűnt egy tizenegyedik is, a fiktív APX GP. Elkezdődött ugyanis annak a hollywoodi produkciónak a forgatása, amelyben Brad Pitt kiöregedett pilótaként egy szezonra még visszatér a száguldó cirkuszba, hogy mentorálja csapattársát, a fiatal fekete tehetséget – Lewis Hamiltont –, akit Damson Idris alakít. A Mercedes egy Formula–2-es autóból F1-est varázsolt, az istálló saját garázst és bokszfalat kapott, a „pilótái” pedig egyes jelenetek forgatásán elvegyültek az igaziak között. A vb-címvédő, a pontversenyben jelenleg is vezető (Red Bull) azt mondta, hogy őt hidegen hagyja a forgatás, Charles Leclercnek (Ferrari) viszont kimondottan tetszett. Hamilton, aki az egyik producer és tanácsadó, bevallottan izgul, de élvezi a munkát, és biztos benne, hogy miként a Netflix sorozata, ez a film is emeli majd a Formula–1 népszerűségét.

Brad Pitt
Brad Pitt csapatának autója a Brit Nagydíjon a rajtrácsra is felállt Forrás: Twitter/Formula–1

Szóval, két hete Silverstone-ban vágtak bele a forgatásba, ami a tervek szerint a hét végén a Magyar Nagydíjon folytatódott volna. Ám közbeszólt az amerikai filmgyártás modern korának egyik legnagyobb sztrájkja, amit a forgatókönyvírók amúgy már májusban elkezdtek, és most az ugyancsak szakszervezeti tag Brad Pitt versenyautója is a garázsba került valahol.

Fókuszban az Alpha Tauri: Daniel Ricciardo visszatért

A Hungaroringen a nagy csapatok, a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari garázsa mellett leginkább az Alpha Taurié lesz a fókuszban, ugyanis Nyck de Vries névtábláját kidobták, és Daniel Ricciardóé került a helyére. A 28 éves holland pilóta a tíz futamon egyetlen pont sem szerzett (igaz, csapattársa, a japán Cunoda Juki is csak kettőt), így elküldték, és reaktiválták a nagy közönségkedvenc Ricciardót. A 34 éves ausztrál tavaly távozott a McLarentől, azóta a Red Bull teszt- és tartalékpilótája volt. Ricciardo 2012-ben és 2013-ban a Red Bull fiókcsapata, az Alpha Tauri elődjénél, a Toro Rossónál versenyzett, és most sok régi ismerőssel dolgozhat újra együtt. S nem akármilyen fogadtatásban részesült.

S akár meg is nyíhat az út a  számára, hogy visszakerüljön a Red Bullhoz, amellyel 2014 és 2018 között hét futamot nyert, s ahol Sergio Pérez a várakozás alatt teljesít. Ez persze furán hangzik annak ismeretében, hogy a mexikói a vb-n a második helyen áll, és idén nyert két futamot. A többi nyolcat viszont Verstappen húzta be, és ordító a tudásbeli különbség közöttük.

– Nem az a célom, hogy egyike legyen annak a húsz pilótának, aki a rajtrácson van, és elmondhatja magáról, hogy Formula–1-es versenyző – szögezte le az egyszer a McLarennel is futamgyőztes Ricciardo. Aki elmondta, hogy ha nem látná az előrelépés lehetőségét, akkor nem fogadta volna el az Alpha Tauri ajánlatát.

Sergio Pérez Madrid belvárosában száguldozott

S ha már Pérezt szóba hoztuk, a mexikói pilóta múlt szombaton is autóba ült, a Red Bull madridi rendezvényén száguldozott a spanyol főváros központjában.

– A nyári szünetig még két versenyünk van, ezeken szeretnék minél több pontot szerezni, és bízom benne, hogy a Magyar Nagydíjon újra dobogóra állhatok. De ami a világbajnokságot illeti, a célom már csak az lehet, hogy megtartsam a második helyemet – jegyezte meg Pérez, aki szerint Verstappen olyan nagy alakja a Formula–1-nek, mint és Ayrton Senna. S ugye, mögöttük nem ciki másodiknak lenni... 

Érdekesség, hogy a Brit Nagydíj után Leclerc, Pierre Gasly (Alpine) és George Russell (Mercedes) is meghosszabbította az angliai tartózkodását, barátnőik társaságában mindhárman feltűntek a wimbledoni tenisztornán. A monacói és a francia versenyző egymás mellett nézte, ahogy a 16 között
a szerb Novak Djokovics négy szettben legyőzte a lengyel Hubert Hurkachot. 

Gasly és Leclerc Forrás: Twitter/Charles Leclerc 16 Fan page

Hamilton a Magyar Nagydíj előtt Ibizán lazított nagyobb baráti társaságban, és egy jachton készült fotókon láthattuk.

Csütörtökig viszont már mindenki megérkezik Magyarországra, pénteken megkezdődnek a szabadedzések, szombaton pedig jön az időmérő. S ez újdonsággal szolgál a Hungaroringen: kísérleti jelleggel a Q1-ben kötelezően a kemény, a Q2-ben a közepes, a Q3-ban pedig a lágy keverékű abroncsokat kell használniuk a pilótáknak, akik eddig szabadon választhattak. A hétvégére mindenki négy-négy közepes és kemény szettet, valamint három lágyat kap, vagyis összesen 11 szettet az eddigi 13 helyett. Ugyanez lesz a leosztás majd az Olasz Nagydíjon Monzában is, a döntés hátterében pedig a fenntarthatóság, a takarékosság áll. A Magyar Nagydíjon a gumikopás miatt a stratégia mindig kiemelt jelentőséggel bír, jellemzően a kétkiállásos taktika a preferált, tavaly azonban a többség három kiállást teljesített a biztonsági autó beküldése miatt, és az összes keveréket használták. S mivel idén két szettel kevesebb áll rendelkezésre, még jobban főhet a stratégák feje.

Borítókép: Brad Pitt, mint Formula–1-es pilóta a Brit Nagydíjon (Forrás: Twitter/Formula 1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.