Ragaszkodik magyar játékosához a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém férfi-kézilabdaklub bejelentette, hogy az előző szezonban kölcsönben Tatabányán védő kapusuk, Nagy Benedek Veszprémben kezdi meg a 2023–2024-es szezont.

Magyar Nemzet
2023. 07. 23. 10:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2001-es születésű Nagy Benedek 2018-ban került a Telekom Veszprém utánpótlásába. A klub NBI B-s, a másodosztályban szereplő csapatban Palasics Kristóffal párban nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Nagy az utóbbi három idényből kettőt Gyöngyösön, egyet Tatabányán töltött kölcsönjátékosként. A következő szezonban a két spanyol, Rodrigo Corrales és Ignacio Biosca mellett Nagy a Telekom Veszprémnél kaphat lehetőséget. Egyelőre nem tudni, mennyi játéklehetőséget kaphat a fiatal magyar kapus, mindenesetre a klub a honlapján azt írja, hogy a saját nevelésű játékos „ nagy szerephez juthat a magyar bajnoki mérkőzéseken.” Ebből arra lehet következtetni, hogy a nemzetközi kupamérkőzéseken, a Bajnokok Ligájában a Corrales, Biosca párossal vág neki a magyar rekordbajnok.

A klub sportigazgatója, korábban a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, hogy a Veszprém nem engedi el a fiatalok kezét: a nyáron eligazolt Ilics Zorán és Lukács Péter számára is lehet visszaút. A bajnoki címvédő egy magyar mezőnyjátékossal, Ligetvári Patrikkal a fedélzeten várja a szezon rajtját.

Borítókép: Nagy Benedek visszatér a nevelőegyesületéhez (Fotó: Nemzeti Sport) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.