Kerkez volt az angol klub egyik legjobbja, 50 millió eurós sztárt állított meg + videó

Újra Kerkez Milos nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt a Bournemouth színeiben, nem a magyar válogatott 19 éves balhátvédjén múlt, hogy az angol klub hazai pályán 2-0-ra kikapott a Tottenham ellen a Premier League harmadik fordulójában. Kerkez végig a pályán volt, és a meccs nagy részében hatástalanította a Spurs egyik legnagyobb sztárját, az 50 millió eurót érő svéd Dejan Kulusevskit is.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 16:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt könnyű sorsolása a Bournemouth-nak a Premier League első három fordulójában, hiszen a csapat a West Ham United elleni 1-1-es döntetlen után idegenben a Liverpoollal (1-3) , majd hazai pályán a Tottenhammel (0-2) került szembe. A két élcsapat ellen nem jutott pont csapatának, de a nyáron Hollandiából igazolt magyar védő újra jó teljesítményt nyújtott.

A statisztikákkal foglalkozó WhoScored szakoldal értékelése szerint Kerkez volt a Bournemouth egyik legjobbja a meccsen, a 6,49-es osztályzatánál csak hárman kaptak jobbat a csapatból, a 19 éves játékos az öt keresztlabdájával a legtöbbet teljesítette társai közül a meccsen, emellett kétszer szerelt, háromszor tisztázott és egyszer blokkolt, ezekkel mind a legjobbak közé tartozott.

Kerkez becsúszva blokkolta a Tottenham egyik legnagyobb sztárja, a Juventustól megszerzett svéd válogatott Dejan Kulusevski ígéretes helyzetből leadott lövését, a jelenet 6:33-tól látható a meccs alábbi videós összefoglalójában:

A magyar játékos az 50 millió euróra értékelt Kulusevskivel szembeni egy az egy elleni párharcokat többnyire megnyerte, egyszer tökéletes ütemű becsúszással, máskor a beadás blokkolásával állította meg a svéd szélsőt. Igaz, a 63. percben Kulusevski végül betalált a Bournemouth kapujába, s ekkor Kerkez is lemaradt róla.

Ekkor már 2-0-ra vezetett a Tottenham, amely az első gólt még a 17. percben szerezte meg James Maddison révén egy középen vezetett akció végén. A Leicester Citytől igazolt támadó középpályás a Spurs új tízese a Bayern Münchenbe szerződött után, és most lőtte az első gólját a klub színeiben.

A Tottenham három forduló után két győzelmet és egy döntetlent számlál, a Bournemouth épp ellentétesen áll, két vereség mellett van egy döntetlenje. Kerkez csapata legközelebb a Brentford otthonában játszik a Premier League-ben, s akkor jobb esélyekkel léphet pályára.

A Premier League másik magyar érdekeltségű meccsén csapata, a Liverpool vasárnap 17.30-kor lép pályára a Newcastle United otthonában. 

Borítókép: Kerkez Milos újra jó teljesítményt nyújtott a Premier League-ben (Fotó: Twitter/Bournemouth)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.