Dárdai a padlón, a Hertha négyszer vezetett, mégis kikapott + videó

Az ötödik fordulóban a negyedik vereséget szenvedte el Dárdai Pál csapata, a Hertha a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában. A Hertha szerzett vezetést, sőt négyszer is vezetett, végül mégis kikapott 6-4-re, és a 16., kieső helyen áll a Bundesliga II tabelláján. A múlt heti siker után Dárdai Pál ismét a bírálatok özönére számíthat.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 14:57
Dárdai Pál, Hertha
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha három vereséggel kezdte a bajnokságot úgy, hogy még gólt sem szerzett, a negyedik fordulóban, a múlt héten aztán 5-0-ra kiütötte a Greuther Fürthöt , ami után a berliniek vezetedzője nem hagyta ki a ziccert, s odaszólt a kritikusainak. – Az ilyen győzelem nem a semmiből jön. Vagy akkor varázsló vagyok? – tette fel cinikusan a kérdést Dárdai Pál a Kicker beszámolója szerint. A három ponton felül az is a siker hozadéka volt, hogy elhallgattak azok, akik a Dárdai família családi vállalkozásaként cikizték a Herthát.

Hertha, Dárdai, Tabakovic
Tabakovic két gólt is szerzett, ám ez is kevés Dárdai csapatának a sikerhez, kikapott a Hertha (Forrás: Twitter)

Egy győzelemből a futballban persze csak egy hétig lehet megélni, s szombaton máris jött a következő feladat. A Hertha a Magdeburg vendégeként játszott, méghozzá szokatlan időpontban, délután egy órától. Szerencsére a berlinieknek nem kellett messze utazniuk, a két város durván csupán 150 kilométerre van egymástól. A berliniek busza úgy fél tizenkettőkor futott be a magdeburgi stadionhoz, a 30 ezer férőhelyes MDCC-Arenához. Ahogy illik, elsőként Dárdai Pál fogadta a köszöntést.

Dárdai Pál ezúttal is a kezdő tizenegybe jelölte két fiát, Pál, azaz Palkót és Mártont. Márton ezúttal sem középhátvédként, hanem szűrőként, hatos szerepkörben játszott, Palkó pedig irányítóként próbálta szervezni a támadásokat, a harmadik fivér, Bence ezúttal is csere volt. A mérkőzés azonban sokkal inkább a védelmi hibákról szólt.

Dárdai Pál bátor taktikát eszelt ki

A Hertha az első pillanattók kezdve letámadott, és meg is lepte a Magdeburgot. A hazai védelem eladta a labdát, Reese kihasználta a hibát és már a 2. percben vezetést szerzett. A mintegy kétezer Hertha-drukker fáklyákat gyújtott és füstbe borította a pályát, percekig állt a játék. Dárdai csapara nem sokáig örülhetett a vezetésnek, újabb védelmi hibából a 7. percben egyenlített a Magdeburg.

S ez így ment egészen 4-4-ig. A Hertha vezetést szerzett, a Magdeburg viszonylag gyorsan egalizált. Azt hihettük, a harmadik berlini gól talán fordulatot jelent, hiszen a játékvezető les címén először érvénytelenített, csak a VAR-vizsgálat után adta meg Tabakovic fejesét, s a Hertha előnnyel mehetett pihenni a szünetre. Ám a második félidőben folytatódott az adok-kapok, az 58. percben lett 4-4 az állás.

 

Az utolsó gólt a Magdeburg szerezte, így kikapott a Hertha

Ezután sajnos megszakadt az addigi rend, a 68. percben, El Hankouri révén az egykori NDK egyik kirakatcsapata szerzett vezetést, 5-4.

Dárdai Pál a 71. percben lecserélte Palkót, aki sajnos nem tudta összefogni a Herthát, igaz, Márton is kissé bizonytalanul mozgott az új szerepkörben. Ennél nagyobb baj, hogy nem tudott újítani a Hertha. A Magdeburg a hosszabbításban, a 93. percben újra betalált, eldöntötte és 6-4-re megnyerte a gólzáporos meccset.

Továbbra is nehéz helyzetben van tehát Dárdai Pál. Előrebocsáthatjuk, hogy ismét felerősödnek a kritikus hangok a családi vállalkozás szlogent pufogtatva.

 

Borítókép: Dárdai Pál tüzeli a játékosait, mindhiába. Válságban a Hertha (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.