Fucsovics nélkül is simán megy: Marozsán és Piros elintézte a törököket

Marozsán Fábián és Piros Zsombor is megnyerte az egyes mérkőzését, így az első nap végén a magyarok 2-0-ra vezetnek Törökország ellen a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján.

2023. 09. 15. 17:24
20230915 Keszthely Tenisz Davis kupa Magyarország Törökország Marozsán Fábián Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első számú játékosa, nélkül felálló magyar teniszválogatott Marozsán Fábián Altug Celikbilek elleni kétszettes sikerével kezdte a Davis-kupa keszthelyi osztályozóját. A vezetés megszerzése után Piros Zsombor a világranglista 219. helyén álló 28 éves Cem Ilkel ellen folytatta a párharcot.

Piros Zsombor is hozta a maga meccsét     Fotó: 24 óra/Fajsz Péter

 

Piros a második játszmalabdáját kihasználva 6:2-es előnybe került, a nyitó szett mindössze 33 percig tartott. Piros a folytatásban sem remegett meg 6:3-ra hozta a második szetttet, és nyerte meg a meccset.

A szombati versenynap 11 órától a férfi párosmeccsel indul: Marozsán Fábián Valkusz Mátéval Ergi Kirkin és Sarp Agabigün ellen lép pályára, majd Marozsán Ilkellel, Piros pedig – ha még szükséges –Celikbilekkel játszik.

Borítókép: Marozsán Fábián szettveszteség nélkül nyert (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.