Lőw Zsolt meglepő okból lóg ki a sorból Münchenben

A Bayern München a Bajnokok Ligája első fordulójában 4-3-ra nyert a Manchester United ellen. A bajorok kispadján az eltiltott Thomas Tuchel helyett ezúttal magyar segítője, Lőw Zsolt látta el a vezetőedzői feladatokat, s sikerrel vette a meccset. Az M4 Sportnak Lőw elárulta, mekkora kihívás egy ilyen nagy klubot irányítani, és az is kiderült, hogy a közelgő Oktoberfest idején a magyar szakember kilóg majd a sorból.

2023. 09. 21. 10:04
Lőw Zsolt Bayern München
München, 2023. szeptember 20. Lőw Zsolt, a Bayern München másodedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport Bayern München-Manchester United mérkõzésén Münchenben 2023. szeptember 20-án. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak beugróként is, de magyar vezetőedző ült a Bayern München kispadján a Manchester United elleni BL-rangadón. Lőw Zsolt különleges mérkőzése végén is örülhetett, a bajorok 4-3-ra nyertek. A magyar szakember az M4 Sportnak adott interjújában hangsúlyozta, mennyi munka áll mögötte. Lőw a közelgő Oktoberfest kapcsán elárulta: nem szereti a sört.

Thomas Tuchel Lőw Zsolt
Thomas Tuchel elégedett lehet azzal, ahogy Lőw Zsolt helyettesítette (Fotó: AFP/Anke Waelischmiller)

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem foglal el különleges helyet a szívemben ez a meccs, mert ez is ugyanolyan fontos mérkőzés, mint a többi – ismerte el Lőw Zsolt. – Ott állni az oldalvonal szélén, a félidőben és mérkőzés közben beszélni a csapathoz, és folyamatosan döntéseket hozni, amelyeknek iszonyatosan nagy súlya van, nem egyszerű. Nagyon büszke vagyok, hogy sikerült. Rengeteg ember munkája volt benne ebben. Próbáltuk elosztani a munkát és felelősséget, amit Thomas egyedül cipel.

Lőw Zsolt egyetértett abban Thomas Tuchel értékelésével, hogy a Bayern a második félidőben játszott jobban, noha a csapat ekkor kapott három gólt. A magyar szakember magabiztosnak nevezte csapata sikerét, leendő utódait pedig a kemény munkára biztatta.

– Korábban, amikor kisebb csapatoknál dolgoztam, úgy gondoltam, milyen szuper lehet egy nagy csapat edzőjének lenni. Sokkal egyszerűbb, mindig nyersz. Aztán, amikor elkerültem ilyen csapathoz, a saját bőrömön éreztem meg, hogy itt valójában minden mérkőzést meg kell nyerni. Háromnaponta játszik a csapat, az elvárás pedig az, hogy ne csak minden meccset megnyerj, hanem jól is játssz. Ez egy iszonyatosan nagy nyomást helyez az emberre, de együtt kell vele élni – jellemezte helyzetét Lőw, aki bízik benne, hogy a Chelsea után a Bayern München szakmai stábjának tagjaként is megnyeri a Bajnokok Ligáját.

Lőw Zsolt nem szereti a sört

A szakmai kérdések mellett az M4 Sport a közelgő Oktoberfest kapcsán a sörfogyasztásról is érdeklődött, Lőw pedig meglepő választ adott.

– Bármennyire is német nyelvterületen töltöttem tizenkét-tizennégy évet, nem szeretem a sört. Sosem szerettem, és nem is tudtam megszeretni. Többen próbálkoztak vele, játékosok, edzők, de senkinek nem sikerült. Az Oktoberfestre megyünk a feleségemmel együtt, de kell keresni valami mást, amivel koccintok, mert a sör nálam nem opció – mondta Lőw Zsolt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A csoport
Galatasaray (török)–FC Köbenhavn (dán) 2-2
Bayern München (német)–Manchester United (angol) 4-3

B csoport
Sevilla (spanyol)–Lens (francia) 1-1
Arsenal (angol)–PSV Eindhoven (holland) 4-0

C csoport
Real Madrid (spanyol)–Union Berlin (német) 1-0
Braga (portugál)–SSC Napoli (olasz) 1-2

D csoport
Real Sociedad (spanyol)–Internazionale (olasz) 1-1 
Benfica (portugál)–Salzburg (osztrák) 0-2

Borítókép: Lőw Zsolt irányította a Bayern Münchent a Manchester United ellen (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.