Milák Kristóf ma teljesíti, amit egy hónapja megígért

Milák Kristóf ma még ugyan valószínűleg nem ugrik medencébe, mégis megkezdi a felkészülést. Az eredeti terveknek megfelelően délelőtt találkozik az edzőjével, Virth Balázzsal a Duna Arénában, s megbeszélik a felkészülést, aminek a végállomása nem más, mint a 2024-es párizsi olimpia. Reméljük, lezárul a furcsa intermezzo; Milák Kristóf egyenesbe kerül és ott folytatja a pályafutását, ahol júniusban megszakította.

Magyar Nemzet
2023. 09. 04. 5:20
Virth Balázs, Milák Kristóf
Forrás: Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csak azt mondhatom, hogy megállapodásunk szerint szeptember 4-én reggel visszavárom a Duna Arénába Kristófot, és ott majd megbeszéljük, hogy miként tovább. Ha akkor újraindul a közös munka, bőven marad időnk az olimpiai felkészülés feladatainak elvégzésére – Virth Balázs, edzője nyilatkozott ekképpen az egy hónapja, augusztus 2-án publikált írásunkban.

Milák Kristóf, Virth Balázs
Virth Balázs és Milák Kristóf. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Érdekesség, hogy ugyanazon a napon maga Milák is megszólalt, mindenkit megnyugtatott, mondván, csak időre van szüksége a feltöltődésre, de úgy érzi, még három-négy olimpiai aranyérmet szerezhet.

Nos, ha a naptárra nézünk, eljött a nap. S szerencsére azt mondhatjuk, minden az egy hónapja vázolt tervek szerint alakul.

 

Papíron már összeállt Milák Kristóf olimpiai felkészülése

– Egyeztettem Kristóffal, ott lesz hétfőn a Duna Arénában. A reggeli edzésen valószínűleg még nem vesz részt, után találkozunk és egyeztetünk a folytatásról. A napokban nyilván az edzéseket is meg kell kezdenie, a menetrend már megvan, ő is tudja, hogy el kell kezdeni a munkát – mondta az érdeklődésünkre Virth Balázs vasárnap este.

A tréner hozzátette, a héten az edzőbizottság megvitatja a párizsi olimpiáig tartó felkészülés menetrendjét, aminek ismeretében mindenki pontosan tudja majd, mire számíthat a következő szűk tizenegy hónapban, ami még hátravan a nyári játékok kezdetéig.

 

Ki lehet veszélyes Milák Kristófra?

Virth Balázs Milák Kristók mellett és Márton Richárd felkészülését is irányítja. Valamennyiüknek a 200 pillangó a fő száma. Kapás a fukuokai világbajnokságon nem jutott döntőbe, Márton Richárd pedig, aki tavaly ezüstérmet szerzett a római Eb-n ebben a számban, hetedik lett.

Milák távollétében a francia Léon Marchand győzött 200 pillangón, méghozzá 1:52,43-as idővel. Milák Kristóf világcsúcsa 1:50.34, amit a 2022-es budapesti világbajnokságon úszott. Ebből is kitűnik, Milák legnagyobb ellenfele önmaga…

A magyar medencés válogatott Milák nélkül sem maradt érem nélkül Fukuokában, az Egyesült Államokban készülő aranyérmes lett a 200 méteres hátúszásban. Ezzel együtt nem is kérdés, Milák Kristóf az ász a magyar úszósportban, a párizsi reményeinket elsősorban rá építhetjük.

Borítókép: Remélhetőleg teljes az összhang Virth Balázs és Milák Kristóf között (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.