Román színekben egy magyar válogatott játékos is az FTC vesztét kívánja

A női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában ma a Debrecen az Odense vendége lesz (16.00), a Ferencváros a Rapid Bucurestit fogadja (18.00), holnap a Győr a Buducsnosztot (16.00) látja vendégül. A találkozókat a Sport 1 televízió közvetíti.

2023. 09. 30. 6:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női Bajnokok Ligájában az A csoport nyolc csapata között a legutóbb bronzérmes, de ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC három győzelemmel kezdett, a tabellán azonban „csak” a második, a német Bietigheim azonos gólkülönbség mellett több lőtt gólja miatt előzi meg. A győrieknek holnap hazai pályán mindenképpen illik nyerniük a hetedik, montenegrói Buducsnoszt ellen (egy győzelem, két vereség). Érdekesség, hogy a vendégek az éppen az ETO-tól kölcsönkapott Háfra Noémivel érkeznek a találkozóra.  

VÁMOS Petra Győr
A debreceni Vámos Petra a Győr elleni csoportmeccsen (Fotó: Krizsán Csaba)

– A Buducsnoszt egy fiatal játékosokból álló jó csapat. Mindig izgalmas ellenük játszani, mert a keretében tudhat olyan tapasztalt kézilabdázót is, mint Milena Raicsevics, aki a montenegróiak vezére is egyben. Számunkra az a legfontosabb, hogy az elmúlt mérkőzések tapasztalataira építkezve a saját játékunkat precízen építsük fel. Jó a hangulat a csapaton belül, mindenki motiváltan várja ezt a találkozót – mondta a magyar csapat honlapján Ulrik Kirkely, a győriek dán vezetőedzője.

Az A csoport hatodik helyén álló Debrecen (egy győzelem, két vereség) ellenfele a harmadik dán Odense (2 győzelem, 1 vereség) lesz ma – ezen az összecsapáson a papírforma szerint nem nekünk áll a zászló. (A 2. fordulóban a Győr hazai pályán 35-23-ra legyőzte a Debrecent.)

Korsós Dorina is ott lesz a Rapid Bucuresti csapatában 

A B csoportban az előző BL-kiírásban ezüstérmes Ferencváros három vereséggel kezdett, ez komoly hideg zuhany, és a csapat gólkülönbsége is szörnyű, mínusz 30. Ám az ugyancsak nullapontos lengyel Lubliné még rosszabb (–33), így a Fradi a hetedik helyen áll. A magyar csapat helyzetét nehezíti, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra hosszú időre, legalább fél évre kidőlt a sorból.

MALESTEIN, Antje Angela; CHAMBERTIN, Djazz; BOUKTIT, Sarah
Antje Angela Malestein arckifejezése a Fradi szenvedését is visszatükrözi (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

S a Fradinak ma a hatodik helyen álló Rapid Bucuresti (1 győzelem, 2 vereség) ellen Érden feltétlenül nyernie kellene. 

A román csapatban ott lesz Korsós Dorina is.

– Két olyan csapat találkozik, amely nem kezdett jól a BL-ben. Nagyon készülünk erre a mérkőzésre, és nyilván a Fradi is, úgyhogy igen kemény összecsapásnak nézünk elébe – nyilatkozta a magyar válogatott balszélső.

Két héttel ezelőtt a dán Kim Rasmussent a spanyol David Ginesta Montes váltotta a bukarestiek kispadján. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya mindössze fél évvel ezelőtt – szintén egy edzőváltás miatt –, a szezon közben érkezett a Rapidhoz, de nem tudott gyökeret ereszteni a román fővárosban.

– A védekezésünk nem állt össze, és teljesen más elképzelései voltak ahhoz képest, amit ez a csapat nyújtani tudna. Teljesen más stílusú játékosok vannak a csapatban. Ez is közrejátszott abban, hogy nem találtuk meg az összhangot vele – szögezte le Korsós Dorina. Az új vezetőedzőjükről elmondta, korábbi trénerük, Carlos Viver Arza másodedzője volt, és Rasmussen szakmai stábjában is benne volt.

Borítókép: Korsós Dorina a Rapid Bucuresti erőssége (Forrás: Facebook/Handbal Rapid Bucuresti)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.