Valter Attiláék lehúzták a piros trikót a Vuelta éllovasáról + videó

A spanyol kerékpáros-körversenyen bombaerős a Jumbo–Visma csapata. A hollandoknál – akiknél Valter Attila is teker a Vueltán – két kapitány is van, a dán Jonas Vingegaard és a szlovén Primoz Roglic, előbbi a Tour de France, utóbbi a Giro d’Italia idei győztese. A spanyol körön pedig ma egy harmadik jumbós, az amerikai Sepp Kuss kaparintotta meg az összetettben vezetőt megillető piros trikót.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 18:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vuelta mai 8. szakaszán Dénia és Xorret de Catí között 165 kilométer megtétele vár a mezőnyre. Az etap nem hegyi befutós volt, de öt hegyet kellett megmászni, s négy kilométerrel a vége előtt brutális emelkedő kínozta meg a bringásokat. A „csak” 1098 méter magas Xorret de Cati tetejére 3,9 kilométeres út vezetett átlagban 11,4 százalékos,  de helyenként 22 százalékos (!) meredekséggel.

Vuelta
A Vuelta mai szakasza

A rettegett Xorret de Catí:

A nap szökésébe harmincan kerültek be, s még közülük is megléptek néhányan, azonban a szakaszt nem nyerhették meg, utolérték őket. A Jumbo–Visma három versenyzője, a dán a szlovén Primoz Roglic és az összetettben a második helyen álló amerikai Sepp Kuss pedig az élbolyban már a jelenlétével is frusztrálhatta a címvédő belga Remco Evenepoelt (Soudal Quick-Step), aki a kilencedik volt az összetettben. 

Roglic és Kuss is nagyon örülhet 

Az élen állót megillető piros trikóban tekerő francia Lenny Martinez ezt a tempót már nem bírta, a legvégén pedig Roglic lehajrázta a hegyen és utána a lejtőn is vezető Evenepoolt, aki ezt nem emésztette meg könnyen. A hetedikként célba érő Kuss az összetett első helyére került, már nála van a piros trikó. A Jumbo–Visma nagy győzelmet aratott,  s a nap során a csapatmunkából megint kivette a részét. Honfitársunk a 28. helyen ért be a célba 3:05 perc hátránnyal.

Az összetettben Kuss negyvenhárom másodperccel vezet a spanyol Marc Soler (UAE Team Emireates) előtt, Evenepoel a 6., Roglic a 7., Vingegaard a 8., Valter pedig a 24. helyen áll. A Vueltán még 162-en vannak versenyben.

Vuelta, 8. szakasz, Dénia–Xorret de Catí, 165 km:
1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo–Visma) 4:13:52 óra
2. Remco Evenepoel (belga, Soudal Quick-Step) azonos idővel
3. Juan Ayuso (spanyol, UAE) a. i.
...5. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo–Visma) 2 mp hátrány
...7. Sepp Kuss (amerikai, Jumbo–Visma) a. i.
8. Marc Soler (spanyol, UAE)  a. i.
...13. Lenny Martinez (francia, Groupama–FDJ) 1:10 p h.
...28. Valter Attila (Jumbo–Visma) 3:05 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Kuss 30:51.06 óra
2. Soler 43 mp h.
3. Martinez 1:00 p h.
...6. Evenepoel 2:31 p h.
7. Roglic 2:38 p h.
8. Vingegaard 2:42 p h.
...24. Valter 9:19 p h.

Vasárnap Cartagena és Collado de la Cruz de Caravaca, 184,5 kilométer vár a mezőnyre. A 78. Vuelta a Espana szeptember 17-én Madridban zárul.

Borítókép: Primoz Roglic a célban, mögötte Remco Evenepoel (Forrás: Twitter/Team Jumbo–Visma cycling)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.