Élje át a Veszprém történelmi sikerét a Barcelona otthonában + videók

Fennállása során először nyert mérkőzést a Barcelona vendégeként a Veszprém kézilabdacsapata. A Veszprém 41-36-ra győzött a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, és befogta neves ellenfelét a csoport élén. A Szeged is győzött végig izgalmas meccsen 27-26-ra a Zagreb ellen, igaz, így is csak a hetedik az A csoportban.

2023. 10. 27. 8:58
Veszprém, El Deraa
Forrás: EHF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – Carlos Ortega, a Barcelona vezetőedzője is elismerte, a Telekom megérdemelt győzelmet aratott a katalán sztárcsapat otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában. A magyar csapat általában visszafogott edzője, Momir Ilics ezúttal szuperlatívuszokban értékelt: – Először is gratulálok a játékosaimnak, ez egy történelmi győzelem volt. Fantasztikus meccs volt, hatvan percig kiválóan kézilabdáztunk. Tudtuk rotálni a játékosainkat, tudtunk pihentetni, és mindenki, aki beszállt, hozzá tudott tenni. Büszke vagyok a játékosaimra. Komoly tartást, komoly erőt mutattunk ma. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek és buzdítottak minket!

Veszprém, Barcelona, Fabregas
Fabregas hét gólt dobott. Forrás: EHF

A Veszprém egy hete elsősorban a jó védekezésnek köszönhetően győzte le a Wisla Plockot, Barcelonában viszont elsősorban támadásban jeleskedett.

 

Korábban csak egyszer kapott 41 gólt a Barcelona

Potyogtak a gólok mindkét oldalon, tíz perc után 7-7 volt az állás. Ezután a Barcelona ellépett három góllal, de gyorsan visszakapaszkodott a Veszprém, sőt a szünetben már vezetett is 19-17-re. A folytatásban is kitartott a lendület, öt góllal elhúzott a Veszprém (29-24). A 11-szeres BL-győztes Barcelona kapkodott, sokat hibázott, ráadásul egyik legjobbja, Dika Mem megsérült. Tíz perccel a vége előtt eldőlt már-már kimondhattuk, eldőlt a meccs, hiszen a magyar csapat ekkor már 33-26-ra vezetett, a Barcelona nem is tudott érdemben faragni a hátrányból, végeredményben 41-36-ra nyert a Veszprém. 

A két csapat 26. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából nyolc győzelem, egy döntetlen és 17 vereség, de a Barcelona otthonában fennállása során először nyert a magyar együttes. A katalánok korábban csak egyszer (a német THW Kieltől) kaptak 41 gólt a BL-ben.

Dragan Pechmalbec és Ludovic Fabregas hét-hét, Jehia el-Dera hat góllal, Rodrigo Corrales 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Dika Mem és Timothey N'guessan hét-hét, Blaz Janc hat gólt dobott.

A hatodik forduló után a Barcelona és a Veszprém vezeti a B csoportot egyaránt öt-öt győzelemmel és egy-egy vereséggel. A magyar bajnok  a következő fordulóban, november 15-én a szlovén RK Celje PL vendége lesz.

Így ünnepelt a Veszprém:

Az utolsó pillanatig nyílt volt a Szeged meccse

A Szeged végig izgalmas mérkőzésen nyert a Zagreb ellen 27-26-ra az A csoportban, a szünetben még a horvát csapat vezetett 15-13-ra. Elég a meccs hajráját felidézni. Egygólos szegedi vezetésnél, húsz másodperccel a vége előtt Luka Stepancic lövését kivédte a zágrábiak kapusa, de az utolsó támadást remekül kivédekezte a hazai együttes, így lett meg a győzelem.

MIKLER Roland, Szeged, kézilabda, Bajnokok Ligája
Mikler Roland egyik bravúros védése. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Stepancic, Miguel Martins és Imanol Garciandía négy-négy góllal, Mikler Roland hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Milos Kos öt, Lovre Klarica és Timur Gyibirov négy-négy találattal, Matej Mandic nyolc védéssel zárt.

Kárpáti Krisztián, a Szeged vezetőedzője elismerte, a csapata nem játszott igazán jól a magas színvonalú meccsen, viszont jól küzdött. – A jó csapat ismérve, hogy ha nem a legjobb játékát nyújtja, akkor is képes nyerni. Dicséret illeti játékosaimat, mert hatalmas szívvel harcoltak, de meg kell vizsgálnunk, miért játszunk ilyen hullámzóan időszakonként támadásban és védekezésben is – jegyezte meg Kárpáti Krisztián.

A Szeged két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel holtversenyben hetedik az A csoportban, s a következő fordulóban az északmacedón Eurofarm Pelisztert fogadja.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:

B csoport:
Barcelona (spanyol)–Telekom Veszprém 36-41 (17-19)

A csoport:
OTP Bank-Pick Szeged–PPD Zagreb (horvát) 27-26 (13-15)

 

Borítókép: El-Dera hat gólt dobott (Forrás: EHF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.