időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Így mondta ki Marco Rossi magyarul: Isten engem úgy segéljen! + videó

Magyar Nemzet
2023.10.04. 09:47 2023.10.04. 09:53
Így mondta ki Marco Rossi magyarul: Isten engem úgy segéljen! + videó

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és szintén olasz segítője, Cosimo Inguscio kedden megkapták a magyar állampolgárságot. Novák Katalin köztársasági elnök szerint a magyarok a szívükbe zárták őket, Marco Rossi és társa pedig magyarul mondták végig az eskü szövegét, amelyet azzal zártak: Isten engem úgy segéljen!

Mint beszámoltunk róla, és Cosimo Inguscio megkapták a magyar államlpolgárságot. A két olasz edző 2018 óta dolgozik a magyar futballválogatott élén, amelynek irányításával páratlan sikereket értek el. A csapat kijutott a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságra, tavaly emlékezetes győzelmeket aratott Anglia és Németország ellen a Nemzetek Ligájában, jelenleg pedig a bombaerős Szerbiát megelőzve vezeti az Eb-selejtezőcsoportját.

ROSSI, Marco; INGUSCIO, Cosimo
Marco Rossi (jobbra) és Cosimo Inguscio megkapták a magyar államlpolgárságot. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rossi és Inguscio érdemeit növeli, hogy hihetetlen mélységből emelték fel a magyar válogatottat, amely 2018-ban Georges Leekens kapitánysága idején egy teljesen szétesett társaság volt. Most pedig folyamatosan megtelik a 67 ezres Puskás Aréna a válogatott miatt.

Novák Katalin köztársasági elnök a következő mondatokkal vezette fel az állampolgárság adományozását a két olasz szakembernek: – A magyar emberek a szívükbe zárták önöket. Ami korábban a munkahelyüket jelentette, most már a második hazájukat is jelenti. Mi pedig azt várjuk önöktől, hogy hadd legyünk minél többször büszkék a magyar furtballválogatottra.

Végül Marcos Rossi és Cosimo Inguscio magyarul tettek fogadalmat, kimondva, hogy „Isten engem úgy segéljen”.

 

Marco Rossi: Köszönöm, Magyarország!

– Ez egy nagyon különleges dolog, ami nem történik meg mindennap az emberrel. Számunkra ez egy nagyon emlékezetes dátum lesz, szeretném megköszönni a magyar embereknek és természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy támogatták ezt a döntést. Köszönöm a magyar kormánynak is, köszönöm Magyarországnak – hangsúlyozta Marco Rossi.

– Azt hiszem, azt nem is kell mondanom, hogy mennyire szeretjük a magyarokat és Magyarországot mindketten, így nagyon bízunk benne, hogy minél több örömöt tudunk még okozni a magyar embereknek – idézte Ingusciót az MLSZ honlapja.

 

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya Novák Katalin államfő társaságában, miután magyar állampolgársági esküt tett Budapesten 2023. október 3-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.