Lukaku: Az embereket sokkolná, ha megtudnák, mi történt velem

Romelu Lukaku szolgáltatta az olasz labdarúgás fő átigazolási szappanoperáját a nyáron, de mint az a belga csatár szavaiból kiderült, a nagyközönség csak a jéghegy csúcsát látta. A legutóbb az Internazionálénál futballozó Lukaku az új idényben az AS Roma sikeréért küzd, és korábbi hullámvölgyei után most bombaformában játszik.

2023. 10. 12. 8:33
Serie A - Cagliari vs Roma Lukaku
epa10907964 Roma's Romelu Lukaku jubilates after scoring the 4-0 lead during the Italian Serie A soccer match Cagliari calcio vs AS Roma at the Unipol domus in Cagliari, Italy, 08 October 2023. EPA/FABIO MURRU Fotó: FABIO MURRU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romelu Lukakunak 2021-ben a Chelsea-hez és 2022-ben az Interhez való visszatérése sem sikerült fényesre, de az előző idény végére a belga támadó összekapta magát, és elérte, hogy a milánóiak kölcsönszerződése lejártával is igényt tartsanak rá. A megállapodásból nem lett semmi, részben azért, mert Lukaku titokban a kék-feketék egyik ősi riválisával, a Juventussal kezdett tárgyalni, amivel kihúzta a gyufát Milánóban.

Serie A - AS Roma vs AC Milan Romelu Lukaku
Romelu Lukakut nagy csinnadrattával fogadták Rómában Fotó: EPA/Fabio Frustaci

A harmincéves futballista végül nem került a Zebrákhoz sem, ahogy a játékjogát birtokló Chelsea sem tartott igényt rá. Szaúd-Arábiából, az al-Hilaltól is keresték, de Lukaku nemet mondott, majd hosszas huzavona után az AS Románál kötött ki – szintén kölcsönbe. 

A játékos a pénteki Ausztria–Belgium Eb-selejtező előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt bővebben a nyári kálváriájáról.

– A legtöbb ember ebben a helyiségben ismer engem, és tudja, hogy nem szoktam köntörfalazni. 

Ha majd eljön a megfelelő idő, többet is elárulok arról, hogy valójában mi zajlott le körülöttem a nyáron. Egyelőre annyit mondhatok, hogy sokkolná az embereket, ha értesülnének a történtekről. Voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy felrobbanok, és ha ez öt évvel korábban esik meg velem, akkor valószínűleg az meg is történt volna. 

Most csak arra összpontosítok, amiben a legjobb vagyok, vagyis a futballra. Keményen dolgoztam a nyáron – fogalmazott Lukaku.

A belga csatár arra is utalt, hogy az Internél vezetőedzőjével, Simone Inzaghival való konfliktusai a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-döntő előtti napokban kezdődtek, ami aztán ahhoz vezetett, hogy Lukaku kimaradt a kezdő tizenegyből.

– A BL-döntő után kissé kellemetlenül éreztem magam, de főleg azok a dolgok zavartak, amelyek a finálé előtti napokban zajlottak. Később mesélek többet is erről – mondta sejtelmesen, az al-Hilal megkereséséhez pedig ennyit fűzött hozzá: – Megtiszteltetésnek vettem, hogy érdeklődtek irántam, de nem sikerült meggyőzniük, amikor elkezdtünk tárgyalni. A szaúdi bajnokság lesz az egyik legjobb a világon, de én még nem akartam elhagyni Európát.

 

A jövő nyáron megint új klubja lehet a szárnyaló Lukakunak

Az átigazolási ablak lezárulta előtt Lukaku az AS Romához csatlakozott, ami egyelőre jó döntésnek tűnik, legalábbis a tapasztalt támadó szárnyal a Farkasoknál, nyolc meccsen hétszer talált be az ellenfelek hálójába.

– Nem szeretem túl sokat jártatni a számat a pályán kívül, de néha jó elmondani az embereknek, hogy valójában mi történt és mi nem. Egy nap mindent felfedek, de nem most, mert a futballra akarok összpontosítani. Ha nyilatkozok valamit, azt általában kiforgatják, erre pedig most nincs szükségem – nyomatékosította Lukaku.

Az elmúlt napok egybehangzó sajtóértesülései szerint a Chelsea hétfőn 37 millió fontban határozta meg Lukaku kivásárlási árát, ha ezt egy klub kicsengeti, a belga azonnal továbbállhat.

Borítókép: Romelu Lukaku már az AS Roma sikeréért küzd (Fotó: EPA/Fabio Murru)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.