Max Verstappennek nem volt ellenfele az austini sprinten

Max Verstappen nyerte a szombati sprinfutamot az egyesült államokbeli Austinban. A Formula–1 háromszoros világbajnoka mögött Lewis Hamilton és Charles Leclerc ért célba.

2023. 10. 22. 0:38
Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen gets out of his car after winning the pole position during the Sprint Shootout at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 21, 2023, ahead of the United States Formula One Grand Prix. (Photo by Jim WATSON / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvége legértékesebb rajthelyét pénteken Charles Leclerc (Ferrari) szerezte meg, így vasárnap ő indulhat az évről az Egyesült Államok Nagydíján. Rajta kívül Max Verstappennek (Red Bull) is jutott első hely, ő a szombati printkvalifikációt nyerte meg, megelőzve Leclerc-t, Lewis Hamiltont (Mercedes), Lando Norrist (McLaren), Oscar Piastrit (McLaren) és Carlos Sainzt (Ferrari).

Verstappen és Leclerc kemény csatát vívott egymással az első helyért az első métereken, a párharcnak legfőképpen Hamilton lett a nyertese, aki elhappolta a monacói versenyzőtől a második pozíciót. Leclerc csapattársa, a többiekkel szemben lágy gumikon rajtoló Sainz két helyet ugrott előre.

Hamilton az első hét körben tudta tartani a tempót Verstappennel, annyira viszont nem tudta megközelíteni a hollandot, hogy támadásba lendüljön. Sainz eltérő taktikája csak a sprintfutam elején hozott eredményt, aztán pedig azért küzdött, hogy valamiképpen maga mögött tartsa Norrist és Sergio Pérezt (Red Bull), ám ez lehetetlen küldetésnek bizonyult, a Ferrari spanyolja a 11. körben a hatodik helyen találta magát, később még egy pozíciót bukott George Russell-lel (Mercedes) szemben.

Verstappennek féltávtól már csak arra kellett koncentrálnia, hogy célba érjen, simán nyerte a sprintet. Vasárnap talán kicsit nehezebb lesz a dolga, ha meg akarja ismételni ezt a teljesítményt, mivel csak a hatodik hely lesz az övé a rajtrácson. Hamilton, Leclerc, Norris, Pérez, Sainz, Pierre Gasly (Alpine) és Russell szerzett még pontot a szombati minifutamon.

Az Egyesült Államok Nagydíjára vasárnap 21 órakor kerül sor.

Végeredmény, Egyesült Államok Nagydíja, sprintfutam (19 kör, 104,747 km, a pontszerzők):
1. (holland, Red Bull) 31:30.849 perc
2. (brit, Mercedes) 9.465 másodperc hátrány
3. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 17.987 mp h.
4. Lando Norris (brit, McLaren) 18.863 mp h.
5. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 22.928 mp h.
6. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 28.307 mp h.
7. Pierre Gasly (francia, Alpine) 32.403 mp h.
8. George Russell (brit, Mercedes) 34.250 mp h.

Borítókép: Max Verstappen lett az egyesült államokbeli sprint győztese (Fotó: AFP/Jim Watson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.