Most már biztos, Milák Kristófról szól majd a budapesti úszóvilágkupa

A magyar úszók nincsenek kiemelkedő formában, legalábbis azok biztosan nem, akik rajthoz álltak az úszóvilágkupa athéni állomásán. A szombati két érem után vasárnap dobogós hely nélkül maradt a magyar delegáció a görög fővárosban. A Milák Kristóf visszatérésével beharangozott jövő heti budapesti világkupa valóban az olimpiai bajnok úszónkról szólhat majd.

2023. 10. 15. 20:38
Milák Kristóf
Kaposvár, 2022. november 17. Milák Kristóf, a férfi 50 méteres gyorsúszás második helyezettje a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati két érem után vasárnap dobogós hely nélkül maradtak a magyar úszók a világkupa-sorozat athéni állomásán. Holló Balázs 400 méter vegyesen 4:18.93 perccel, Késely Ajna 1500 méter gyorson 16:25.92 perccel, Szabó Szebasztián pedig 50 méter pillangón 23.35 másodperccel végzett a negyedik helyen. A vasárnapi döntőkben érdekelt volt még a szombaton 200 méter pillangón ezüstérmet szerző Márton Richárd, aki 200 méter gyorson a hatodik lett (1:49.96 p), míg Szabó-Feltóthy Eszter 200 méter háton hetedikként (2:14.33 p) csapott célba. A világkupa-sorozat jövő hétvégén a budapesti Duna Arénában zárul, itt mutatja meg magát a nagyközönség előtt az olimpiai, világ,- és Európa-bajnok Milák Krisóf, aki mentális fáradtságra hivatkozva pihenőt kért és kapott, kihagyta a nyári világbajnokságot.

Borítókép: (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.