A Hamász a futballpályán sem tréfa: magyar játékos lett célpont

A több NB I-es csapatban is megfordult, legjobb éveit a Vasasban töltő Remili Mohamed sohasem volt ijedős futballista. Most mégis betelt nála a pohár. A 38 évesen a harmadosztályú Kelenben szereplő játékos a Csorna elleni mérkőzésen cserét kért, amikor a hazai drukkerek hamászos robbantósként élcelődtek rajta. Remili Algériában született, hétéves kora óta él Magyarországon.

2023. 10. 31. 16:23
Remili Mohamed, Kelen SC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remili Mohamed 38 évesen is meghatározó futballista, a harmadosztályú Kelen SC többek között az ő jó játékának és hat góljának köszönhetően ötödik az NB III Észak-Nyugati csoportjában. A több NB I-es klubot is megjárt, legszebb éveit a Vasasnál töltő futballista már tényleg csak a maga örömére focizik, s ebbe nem fér bele, hogy a lelátóról ócsárolják. Remili legutóbb rendhagyóan reagált arra, amikor az ellenfél szurkolói szidalmazták, a Csorna vendégeként végül 2-1-re megnyert mérkőzés 71. percében cserét kért.

Remili Mohamed, Kelen SC, hamász, szidalom
Fotó: Facebook/Kelen SC

Hogy miért? „Bízom benne, hogy a lelátón történtekkel pedig foglalkozik a Csorna vezetősége…” – Simon Ákos, a Kelen SC vezetőedzője sejtelmesen így utalt a cserét kiváltó jelenetre a találkozó után a klubja honlapján, amit az alábbi közlemény követett: „Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez a csornaiak részéről hiányzott. 2023-ban a rasszizmus bizonyos helyeken sajnos továbbra is létező jelenség, reméljük, a hazaiak vezetősége foglalkozik a történtekkel, és nem fogadja el az ehhez hasonló viselkedést a jövőben…”

 

Hamászos robbantós…

A Csakfoci utánajárt az esetnek, Remili elmondta, miért is kért cserét.

– A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón migránsoznak, hamászos robbantósnak neveznek. Annyira bántott, és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt, és nem nézek futballmérkőzést – kesergett Remili Mohamed a lapnak nyilatkozva, hozzátéve, húsz éve cipeli a terhet, hogy a lelátóról élcelődnek vele. Korábban elengedte a füle mellett, de mint mondta, kétgyermekes édesapaként ezt már képtelen elviselni.

A Csorna vezetői, ahelyett, hogy bocsánatot kérnének volna, tagadni igyekeznek a történteket. „Mi nem hallottunk semmi olyat a lelátóról, ami ne a szurkolással lett volna összefüggésben” – nyilatkozta  Családi János, a Csorna elnöke.

NB I, Remili Mohamed, Gera Zoltán
Remili Mohamed a 2017-es Ferencváros–Vasas Magyar Kupa-döntőben Gera Zoltánnal is megküzdött (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Algériában született, Magyarországon nevelkedett

Remili Mohamed 1985-ben Algériában született, az édesapja algír, az édesanyja magyar. A család az Algériában dúló polgárháború elől menekült Magyarországra, s Jászberényben telepedett le. Remili ott kezdett el futballozni, majd Szolnokra került, később megfordult több NB I-es klubban, az MTK-ban, az Újpestben, a Vasas és a Paksban.

A legszebb éveit Angyalföldön töltötte, 2015-ben a Vasas játékosaként NB II-es bajnok és gólkirály volt, az NB I-ben pedig összesen 218 NB I-es meccsen mellett 36-36 gólt és gólpasszt jegyzett.

Az elmúlt években alsóbb osztályú csapatokban játszik, a Kelen SC invitálását azért is fogadta el a nyáron, mert a klub közel van az otthonában, itt focizik a fia is.

 

Remili a nyáron a Sportalnak adott interjúban nem szégyellte bevallani, fiatalon követett el hibákat, korosodva azonban igyekezett példaképpé válni, ma már nem csupán játékosként, hanem mentorként is segíti a Kelen SC-t. A pályafutása remélhetőleg nem a mostani incidenssel ér véget.

Remili 2019-ben a Paks játékosaként Király Gábort is megtréfálta, szögletből rúgott gólt a 108-szoros kapusnak:

Borítókép: Remili Mohamed a Csorna–Kelen mérkőzésen, a háttérben a hazai szurkolók (Fotó: Facebook/Kelen SC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.