Bosnyák kezekbe kerül a válságba süppedt Honvéd

Pinezits Máté állásába került a Honvéd legutóbbi kudarca. A kispestiek a labdarúgó NB II 13. fordulójában hazai pályán a Kazincbarcika ellen 1-0-ra kikaptak, és visszacsúsztak a tizenegyedik helyre. A Honvéd vezetői felmentették a nyáron kinevezett edzőt, akit átmenetileg Djordje Kamber vált. Kamber 2015 óta áll a kispestiek alkalmazásában, 2021-től dolgozik edzőként.

2023. 10. 31. 17:09
Honvéd, Pinezits Máté, Djordje Kamber, NB II
Forrás: Honvéd FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvéd a honlapján számolt be arról, hogy a Kazincbarcika ellen elszenvedett 1-0-s vereség után a klub közös megegyezéssel felbontja Pinezits Máté szerződését. A 39 éves szakembert június elsején nevezték ki az NB I-ből az előző idényben kiesett Honvéd szakvezetőjévé. A munkáját nagy várakozás előzte, hiszen előtte három éven át sikeresen irányította a klub U19-es csapatát, a vezetők és a szurkolók is azt remélték, hogy sikeresen építi be a tehetséges fiatalokat a csapatba.

Djordje Kamber, Pinezits Máté, Honvéd, NB II
Djordje Kamber 2015 óta áll a Honvéd alkalmazásában, jól ismeri Pinezits Mátét is (Fotó: Facebook)

– Óriási kihívás és büszkeség, tettre készen állok a ránk váró feladatok elé – jelentette ki Pinezits Máté ünnepélyesen a kinevezése után, majd hozzátette, óriási potenciál van az ifjú titánokban.

Hamar elillant a Pinezits Mátéba vetett bizalom

– Pinezits Máté kinevezése is beleillik abba a folyamatba, ami az elmúlt időszakban kezdődött el a klubnál. A modellváltás három fontos eleme, hogy nagyobb mértékben támaszkodjunk az akadémiára, mint eddig, teremtsük meg a pénzügyi stabilitást, és építsük a kispesti közösséget – Kun Gergely, a Honvéd ügyvezetője a nyár elején még ugyancsak bizakodott.

Pinezits Máté nem tudott eleget tenni ezen elvárásnak. A Honvéd az NB II hetedik fordulójában ugyan 2-1-re megverte a listavezető Győrt, de 13 forduló után 4 győzelem, 4 győzelem és 5 vereség a mérlege, amivel csupán a tizenegyedik a tabellán, miközben a visszajutás a csapat célja.

 

Djordje Kamber 2015 óta kispesti

Pinezits elődje horvát, hiszen a kiesés után menesztették Dean Klafuricot, az utódja pedig bosnyák állampolgár, Djordje Kamber, aki utánpótláskorúként szerb, felnőttként (egyszer) pedig a bosnyák válogatottban szerepelt. Hogy Kamber melyik nemzetiséghez tartozónak vallja magát, azt talán nem is illik feszegetni. A 39 éves szakember 2015-ben lett a Honvéd játékosa, tehát részese volt a 2017-ben irányításával kivívótt bajnoki címnek. Kamber 2021-ben a Honvéd második csapatának játékos-edzője lett, 2022-ben átmenetileg az első csapatot is segített pályaedzőként. Az előző idény tavaszi szezonjában Dorogon dolgozott. Jelenlegi megbízatása a klub közleménye szerint átmeneti.

A Pinezits Máté megbukása persze csak tüneti jelenség, a Honvéd évek óta egyre mélyebbre süllyedt, a George F. Hemingwayt váltó tulajdonosi csoport nem tudta beváltani az ígéreteit, majd a kudarcok hatására alaposan visszafaragták a klub költségvetését. Az azonnali visszakerül az NB I-ben bravúr, egyben – látva az NB II erőviszonyait – meglepetés lenne.

A Honvéd–Kazincbarcika NB II-es mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Pizetits Máté nyugalomra int, ám elfogyott a türelem a Honvédnál (Fotó: Honvéd FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.