Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az utánpótlásból érkezik a Honvéd megmentője

Megvan Dean Klafuric utódja, Pinezits Máté, az U19-es csapat eddigi trénere lett az NB II-be kiesett Honvéd vezetőedzője. Kun Gergely, a kispestiek ügyvezetője úgy fogalmazott, az új vezetőedző beleillik a modellváltás folyamatába.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pinezits Máté 2020-ban szerződött Kispestre, a Magyar Futball Akadémián az elmúlt három idényben az U19-es csapat edzője volt. A 39 éves szakember rendelkezik pro licence-es végzettséggel, korábban pedig Sopronban és az MTK-nál dolgozott. Több közismert tehetség is nála bontogatta a szárnyait.

A kék-fehéreknél Vancsa Zalán és Balogh Botond, Kispesten a már dán Köbenhavnnál szereplő Szűcs Tamás, a Honvéd jelenlegi felnőtt keretének tagjai közül pedig Átrok Zalán, Benczenleitner Barna, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik, Krajcsovics Ábel és Keresztes Noel is volt a játékosa, de szerepelt az aktuális U19-es csapatában Dúzs Gellért, Eördögh András, Szabó Alex és Szabó Tibor is.

– Óriási kihívás és büszkeség, tettre készen állok a ránk váró feladatok elé – jelentette ki Pinezits Máté ünnepélyesen a kinevezése után, majd hozzátette, óriási potenciál van az ifjú titánokban.

Dean Klafuric távozása után tehát csupán néhány nappal máris döntött a vezetőedző személyéről a Honvéd.

 

– Pinezits Máté kinevezése is beleillik abba a folyamatba, ami az elmúlt időszakban kezdődött el a klubnál – hangsúlyozta Kun Gergely, a Honvéd ügyvezetője. – A modellváltás három fontos eleme, hogy nagyobb mértékben támaszkodjunk az akadémiára, mint eddig, teremtsük meg a pénzügyi stabilitást és építsük a kispesti közösséget.

 

Kun Gergely, aki szerdán elismerte a felelősségét a csapat kiesésében, hangsúlyozta, hogy noha már 2007 óta működik a Magyar Futball Akadémia, azóta egyetlen edző sem kapott állandó megbízást az első csapatnál.

 

– Ami olyan, mintha nem hittünk volna eléggé bennük – mondta ki a következtetést Kun Gergely. Mint kifejtette, Pinezits Máté munkáját már hetek óta figyeli, az edzések és a bajnoki meccsek mellett a Viareggio Kupán is tetszett neki, ahogy a játékosokkal kommunikál, továbbá imponáló a higgadtsága, a tudatossága. 

– Ezzel a döntéssel azt is szeretnénk mutatni, hogy az edzők számára is létezik karrierút a Honvédnál. Természetesen nem lehet mindenki felnőttedző, van, aki az utánpótlásban találja majd meg a számítását, de fontos, hogy az akadémián dolgozó kollégák érezzék, a saját játékosaink mellett a saját szakembereinkben is hiszünk! – fogalmazott meg egy fajta ígéretet az ügyvezető.

Borítókép: Kun Gergely és Pinezits Máté (Fotó: Honvéd FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.