Alcaraz nagyon belejött, Djokovics elleni meccs a jutalma

Már az utolsó csoportmeccs előtt kialakult az elődöntők párosítása a torinói ATP-világbajnokságon. Carlos Alcaraz két játszmában nyert Danyiil Medvegyev ellen, ezzel eldőlt, hogy a spanyol az első, az orosz a második helyen jut tovább a Piros csoportból. Alcaraz az elődöntőben Novak Djokovics ellen játszik, Medvegyev ellenfele a hazai pályán játszó Jannik Sinner lesz.

2023. 11. 17. 16:24
Carlos Alcaraz ATP-vb
Torino, 2023. november 13. A spanyol Carlos Alcaraz a német Alexander Zverev ellen játszik a férfi teniszezõk szezonzáró ATP-világbajnokságán Torinóban 2023. november 13-án. A versenyt november 12. és 19. között rendezik az olasz városban. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz vereséggel kezdte első vb-részvételét a kétszeres győztes Alexander Zverev ellen, a spanyol teniszező mégis megnyerte csoportját. Alcaraz ugyanis pénteken Andrej Rubljov után Danyiil Medvegyev ellen is két játszmában nyert, s az elődöntőben Novak Djokovics lesz az ellenfele. Medvegyev sem lehet nagyon szomorú, ő is elődöntős, Jannik Sinner ellen lép pályára szombaton. Zverev viszont pórul járt, már Rubljov elleni esetleges győzelme esetén sem juthat tovább.

Danyiil Medvegyev Carlos Alcaraz ellen világbajnokság ATP  Finals
Danyiil Medvegyev két győzelem után Carlos Alcaraz ellen nem tudott szettet sem nyerni (Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil)

Alcaraz tavaly világelsőként zárta az évet, de sérülés miatt lemaradt az ATP-világbajnokságról, így a kétszeres Grand Slam-győztes spanyol teniszező idén mutatkozott be az év végi csúcseseményen. A nyitányon kikapott Alexander Zverevtől, utána viszont két játszmában legyőzte Andrej Rubljovot, így a harmadik fordulóban, a már biztos továbbjutó Medvegyev ellen úgy léphetett pályára, hogy a győzelem Zverev esti meccsétől függetlenül elődöntőt ér neki.

Medvegyev és Alcaraz mindkét játszmában fej fej mellett haladtak, ám mindkétszer a szett hajrájában a spanyol tudott brékelni. A 6:4, 6:4-es győzelem nemcsak továbbjutást, hanem csoportelsőséget is ért Alcaraz számára.

Este Zverev hiába nyerne Rubljov ellen, mivel Alcaraz és Medvegyev is mindkét győzelmét szettveszteség nélkül aratta, a németek olimpiai bajnoka már semmiképpen nem juthat tovább a csoportból.

Alcaraz jutalma: elődöntő Djokovics ellen

A Zöld csoport már csütörtökön véget ért, Jannik Sinner nyerte meg, így a torinói világbajnokság szombati elődöntőjében ő játszik Medvegyevvel, míg Alcaraz ellenfele Novak Djokovics lesz.

Sinner és Medvegyev idén négyszer játszottak egymás ellen, mind a négyszer döntőben. Medvegyev az első hat meccsét megnyerte az olasz ellen, a legutóbbi két találkozón viszont Sinner győzött.

Alcaraz és Djokovics egymás elleni mérlege 2-2, idén a Roland Garros elődöntőjében és a cincinnati fináléban a szerb győzött, a wimbledoni döntőben viszont a spanyol.

Sinner és Alcaraz első világbajnoki elődöntőjére készül, Medvegyev másodszor, a Federerrel társrekorder Djokovics hetedszer nyerhetné meg az ATP-vb-t.

Borítókép: Carlos Alcaraz megnyerte a Piros csoportot (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.