Az Arsenal sztárja a 6-0-s KO után: Ha látnátok minket edzésen…

Az Arsenal 6-0-ra kiütötte a francia Lens csapatát a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, s ezzel egy fordulóval a csoportkör vége előtt bebiztosította a helyét a nyolcaddöntőben, ahol 2017-ben járt legutóbb. A méretes KO hőse Gabriel Jesus volt, akit megválasztottak a mérkőzés emberének, és azt mondta, hogy az Arsenal játékosai úgy edzenek, mint az őrültek.

2023. 11. 30. 8:32
UEFA Champions League - Arsenal FC vs RC Lens
epa11002398 Gabriel Jesus (C) of Arsenal in action during the UEFA Champions League group B match between Arsenal and RC Lens in London, Britain, 29 November 2023. EPA/ANDY RAIN Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy pont is elég lett volna az Arsenal biztos továbbjutásához a Lens ellen, de ennyivel nem érték be az ágyúsok: fél óra elteltével már 4-0-ra vezettek, a félidőben 5-0 volt az állás, a vége 6-0 lett . A mérkőzés embere címet érdemelte ki, aki a vezető gólnál gólpasszt adott az önbizalomhiány miatt szenvedő Kai Havertznek, majd a második találatot ő maga jegyezte.

UEFA Champions League - Arsenal FC vs RC Lens
Az Arsenal vezére, Gabriel Jesus tarthatatlan volt a Lens ellen. Fotó: EPA/Andy Rain

– Nagyszerűen kezdtük a meccset, azt tettük, amit hazai pályán tenni kell – mondta Jesus a repülőrajtról az UEFA oldalán. – Elvégeztük a munkát, és a második félidőben már nyilvánvalóan kiengedtünk egy kicsit, ami természetes a roham után, amit az első játékrészben véghez vittünk.

A brazil csatár remek szezont fut a BL-ben, hiszen négy meccsen négy gólja és két gólpassza van a sorozatban. Ezzel főszereplője annak, hogy az Arsenal jövőre 2017 után újra a BL egyenes kieséses szakaszában lesz résztvevő.

– Úgy dolgozunk, mint az őrültek, ha látnátok minket az edzéseken…  – árulta el Jesus. – Padlógázon készülünk, és ez jelenti a különbséget a pályán, ebből táplálkozunk a mérkőzéseken. Néha persze nem ilyen egyszerű, megesik, hogy idegenben az ellenfél jobban kontrollálja a meccset, de hazai pályán ezt tesszük.

Arteta titkolja az Arsenal gyenge pontját

Az Arsenal nemcsak a BL-ben teljesít jól, hanem 13 forduló után a Premier League-ben is az élen áll a címvédő Manchester City és a Liverpool előtt. A csapat vezetőedzője, Mikel Arteta meg is kapta a kérdést, hogy mit tenne, ha a mostani Arsenal ellen kellene felkészülnie.

– Ezt biztosan nem árulom el – jelentette ki Arteta a klubhonlapon, aki másról szívesen szót ejtett. – Nem álmodtam arról, hogy ilyen jó játékkal, ekkora különbséggel nyerünk, de a kezdés előtt tudtuk, megvan az esélyünk arra, hogy továbbjussunk, egyúttal csoportelsők legyünk. A srácokat már az elejétől fogva mérhetetlen elszántság és agresszivitást jellemezte, minden úgy történt, ahogy szerettük volna, különösen az első harminc percben, ami sokat segített abban, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Ahogy Arteta említette, az Arsenal nemcsak egyszerűen továbbjutott, hanem az első helyét is bebiztosította a B csoportban, ahol egy körrel a vége előtt már az is eldőlt, hogy a második helyen a PSV Eindhoven jut tovább. A holland klub 2016 óta először lesz ott a nyolcaddöntőben.

Borítókép: Gabriel Jesus volt a meccs embere a Lens ellen (Fotó: EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.