Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Cenzúrázta hősét a Real Madrid a BL-ben, amikor Lionel Messi volt a téma

Bebiztosította első helyét a Bajnokok Ligája C csoportjában a Real Madrid, amely szerda este hazai pályán 4-2-re legyőzte a Napolit, ezzel öt forduló után a címvédő Manchester City mellett az egyetlen százszázalékos csapat a mezőnyben. A felhőtlen öröm ellenére volt, amiről a meccs egyik hőse, Rodrygo nem beszélhetett a lefújás után, elmondása alapján a Real Madrid cenzúrázta őt Lionel Messi és a brazil–argentin válogatott botrány témájában.

2023. 11. 30. 6:43
UEFA Champions League - Real Madrid vs. SSC Napoli
epa11002143 Real Madrid's striker Rodrygo Goes celebrates after scoring the 1-1 goal during the UEFA Champions League group C soccer match between Real Madrid and SSC Napoli, in Madrid, Spain, 29 November 2023. EPA/JUANJO MARTIN Fotó: JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid továbbjutása eddig sem volt kérdés a Bajnokok Ligája csoportköréből, a királyi gárda négyből négy győzelemmel a háta mögött fogadta a Napolit, azonban az olasz együttesnek még volt minimális esélye arra, hogy megelőzze Carlo Ancelotti csapatát, és a kilencedik percben Giovanni Simeone góljával meg is szerezte a vezetést. A Realnak a döntetlen is elég lett volna a csoportgyőzelem bebiztosításához, s ebből a szempontból a kulcsfontosságú egyenlítő gólt szerezte már a 11. percben, ami után a Real fordított is, s végül 4-2-re megnyerte a meccset, megőrizve a tökéletes mérlegét. Aztán következett a nem várt cenzúra.

UEFA Champions League - Real Madrid vs. SSC Napoli
Rodrygo fontos gólt lőtt a Napoli ellen, de Messiről nem beszélhetett a meccs után (Fotó: EPA/Juanjo Martin)

A mérkőzés egyik hőse, Rodrygo nyilatkozatából a spanyol Marca sportlap a cikke címében is azt a részt emelte ki, miszerint a Real Madrid tiltása miatt nem beszélhet traumájáról a brazil Maracana stadionban. Mint ismert, a múlt héten rendezték a Brazília–Argentína világbajnoki selejtezőt, amelyet véres lelátói tömegverekedés vezetett fel, Messi és társai tehetetetlenül figyelték az eseményeket, a helyszínen lévő családjukat is féltették, és tiltakozásul be is vonultak az öltözőbe. A meccset végül lejátszották, Argentína 1-0-ra nyert, de Messi igencsak felháborodott a történtek miatt.

A brazil csapatban Rodrygo is pályára lépett, az újságírók pedig arról kérdezték, mit látott, mi történt Messivel a Maracanában. – Nem beszélhetek erről, a Real Madrid nem engedi – zárta le röviden a témát, a Marca szerint egy mosoly kíséretében.

Rodrygo másról viszont örömmel beszélt – vagyis beszélhetett. Carlo Ancelotti jövőjéről például azt mondta, hogy ő nem tud semmi konkrétat, mert sem az edző, sem a szövetség nem mond semmit. Ugye a hírek szerint Ancelotti távozhat a Real éléről, hogy brazil szövetségi kapitány legyen.

Ha Messi nem is, Bellingham téma lehetett

A Napoli elleni mérkőzésről is beszélt a Real idénybeli egyik vezére, a 19 meccsen immáron nyolc gólt és öt gólpasszt jegyző támadó.

– Nehéz több gólt szerezni, mint de nem versenyzünk egymással, mindketten segíteni akarjuk a csapatot – tért ki az angol sztárra, aki a Napoli ellen is betalált, s ezzel 16 realos meccsen már 15 találatot jegyez.

– A második félidőben már kicsit fáradt voltam, görcsök is gyötörtek. megnyugtatott, mert látta, hogy nem mennek a dolgok, és emiatt csalódott voltam. Szezonról szezonra magabiztosabb leszek, és hiszek benne, hogy vezér lehetek a csapatban – fogalmazott Rodrygo a saját teljesítményéről és jövőképéről.

Borítókép: Rodrygo a Real Madrid csoportgyőzelmét is ünnepelhette a gólja mellett a BL-ben (Fotó: EPA/Juanjo Martin) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.